Lamb Biryani

Lamb Biryani
Jagnięcina Biryani może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 783 kalorie. Ten przepis służy 12. Na 4,07 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest to dość drogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Mieszanka cebuli-1, ząbki czosnku, nasiona kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 70%. Spróbuj Lamb biryani, Lamb Biryani, oraz Lamb Biryani dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzej 1/2 szklanki oleju. Gotować połowę krążków cebuli w czasie na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż głęboko rumiane, o 5 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść rumianą cebulę do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
2
Dodać jagnięcinę do zapiekanki w partiach, doprawić solą i pieprzem i dobrze brązowym ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
JagnięcinaJagnięcina
3
Przełożyć rumianą jagnięcinę na duży talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
4
Olej wyrzucić do zapiekanki i dodać 1 łyżkę świeżego oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
5
Dodać posiekaną cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
6
Dodaj garam masala, nasiona kminku i cynamonu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pachnące, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
Nasiona KminkuNasiona Kminku
CynamonCynamon
7
Powrót jagnięcinę i wszelkie zgromadzone soki do zapiekanki, dodać imbir, czosnek, kurkuma, cayenne i 1/4 łyżeczki szafranu i gotować, mieszając często, aż pachnące, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
SzafranSzafran
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
JagnięcinaJagnięcina
8
Dodać wywar z kurczaka i posiekaną kolendrę i doprowadzić do wrzenia. Przykryć częściowo i dusić na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mięso będzie miękkie i sos jest aromatyczny, o 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
KolendraKolendra
SOSSOS
MięsoMięso
9
Tymczasem na małej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodać rodzynki i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane na 1 stronie, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RodzynkiRodzynki
11
Rodzynki przełożyć na talerz do ostygnięcia. W małym rondlu, doprowadzić mleko do gołej gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
RodzynkiRodzynki
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
12
Zdjąć patelnię z ognia i pokruszyć Pozostałe 1 łyżeczkę nitek szafranu do mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Pozostawić strome do 2 godzin.
14
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
15
Umieść migdały na blasze do pieczenia i piec przez około 8 protokół, lub do tosty. W dużym garnku z wrzącą wodą gotuj ryż przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
16
Odcedzić w durszlaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
17
Jogurt wymieszać z jagnięciną i doprawić solą i pieprzem. Ostrożnie ułożyć blanszowany ryż na jagnięcinie. Używając drewnianego uchwytu łyżki, zrób dziurę w środku ryżu, przesuwając uchwyt w okręgu, aby rozszerzyć otwór do około 1 cala. Łyżka mleka szafranowego nad ryżem w spokelike wzór. Przykryć zapiekankę i piec ryż przez 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SzafranSzafran
JogurtJogurt
JagnięcinaJagnięcina
MlekoMleko
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PiekarnikPiekarnik
18
Wyjąć z piekarnika i niech Biryani stać, pokryte, na 5 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
19
Ułóż rumiane krążki cebuli, migdały, rodzynki, gałązki kolendry i jajka w osobnych miseczkach lub ułóż na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
MigdałyMigdały
RodzynkiRodzynki
CebulaCebula
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
20
Podawać biryani z zapiekanki i podać akompaniamenty przy stole.
21
Rekomendacja piwa najlepszym wyborem dla złożonych smaków tego dania jest piwo, które odświeży podniebienie i szybko odeśle cię po więcej biryani. Zimorodek z Indii to doskonały, choć oczywisty wybór.
Składniki, których będziesz potrzebować
PiwoPiwo

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Winnice Illahe i Winnica Gruner Veltliner z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Illahe winnice i Winiarnia Gruner Veltliner
Illahe winnice i Winiarnia Gruner Veltliner
Aromaty zielonego jabłka i ogórka w stylu meksykańskim (nuty chili i limonki) z podniebieniem dżemu z mniszka lekarskiego, mokrego kamienia, kwiatu gruszy, kiwi i lucerny.Nasza fermentacja w beczkach akacjowych nadaje teksturowanemu odczuciu w ustach tego wina, które jest akcentowane klasycznym wykończeniem z białego pieprzu grüner.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia35
Magazyn