Kuskus miętowo-kurczakowy z rodzynkami i morelami

Kurczak-miętowy Kuskus z rodzynkami i morelami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 497 kalorii, 31g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka miętowych torebek herbaty, oliwa z oliwek, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać kuskus, możesz podążać za tym daniem głównym z Mus Z Mango Kuskus jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka kuskus z kurczakiem i morelami, Kuskus z kurczakiem, ciecierzycą i morelami, oraz Grillowany kurczak Kuskus z morelami i pistacjami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić wodę do wrzenia w rondlu średniej wielkości.
Dodaj torebki herbaty i morele; strome 10 minut.
Usuń torebki herbaty z wody.
Dodać kuskus na patelnię (nie trzeba usuwać moreli). Wymieszać do połączenia i odstawić 20 minut, przykryte (nie jest potrzebne dodatkowe ciepło).
Podczas gdy kuskus moczy herbatę, kurczaka pokroić na kawałki wielkości kęsa.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu do gorąca.
Dodać kurczaka i gotować, aż nie będzie już różowy w środku, mieszając kilka razy.
Gdy kuskus siedzi przez 20 minut, dodać go do patelni wraz z rodzynkami, masło, sól, cynamon, i posiekaną miętą, jeśli używasz. Dobrze wymieszać, aby połączyć.