Kurka dziczyzny z sosem z podwójną żurawiną i tymiankiem

Kurka dziczyzny z sosem z podwójną żurawiną i tymiankiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Cornish Game Hen z sosem z podwójną żurawiną i tymiankiem. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 61g białka, 66 g tłuszczu, oraz w sumie 1041 kalorii. Na $3.5 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz tymianek, bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli, kurę korniszonową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać koncentrat koktajlowy z soku żurawinowego, możesz podążać za tym daniem głównym z Przyprawiony Chleb Żurawinowy Puddingi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kury z dziczyzny z boczkiem i sosem żurawinowym, Pieczone kury kornwalijskie z sosem żurawinowo-portowym, oraz Kury Nadziewane Żurawiną dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 232°. zmiksuj 2 łyżki masła, cukier i 2 łyżeczki tymianku w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
PiekarnikPiekarnik
2
Połówki kurki posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
3
Skórę rozprowadzić połową mieszanki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąPiersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
4
Rozgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać połówki kurze, skórkę w dół. Sear do głębokiego brązu, o 4 protokół. Obróć, skóra do góry i zapieczętuj 1 minutę.
6
Zdjąć z ognia.
7
Przełóż połówki kury, skórkę do góry, na małą blachę do pieczenia. Patelnia rezerwy (mieszanina będzie ciemny). Pieczona kura połówki aż gotowane przez i soki uruchomić jasne po przekłuciu widelcem, o 20 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
8
W międzyczasie zmiksuj Pozostałe 1 łyżkę masła i 1/2 łyżki mąki w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
9
Dodaj bulion, sok winogronowy, koncentrat żurawinowy i pozostałe 1 łyżeczka tymianku do reserved patelni. Gotować, aż sos zmniejszy się do 3/4 szklanki, ubijając często, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok WinogronowySok Winogronowy
żurawinażurawina
BulionBulion
SOSSOS
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
10
Ubić mieszankę mąki i żurawiny. Dusić, aż sos pokryje łyżkę, często mieszając, o 2 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
żurawinażurawina
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
11
Połówki kury przełożyć na talerze. Łyżki i podawać.
1
: Poszukaj Cornish game hen w sekcji mrożonek w supermarkecie. Lub dla łatwiejszego przygotowania, kup jeden od rzeźnika i każ mu go zmniejszyć o połowę i usunąć kręgosłup.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kury KornwalijskieKury Kornwalijskie
2
Jedna porcja zawiera: kalorie (kcal) 791,95; % kalorii z tłuszczu 52,5; tłuszcz (G) 46,19; tłuszcz nasycony (G) 18,83; Cholesterol (mg) 257,44; węglowodany (g) 55,57; błonnik pokarmowy (G) 1,16; cukry ogółem (G) 46,94; węglowodany netto (g) 54,41; Białko (g) 37,59
3
Bon Appétit
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia16
Magazyn