Kurczaki Jukatan Kwaśno-Pomarańczowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj kwaśno-pomarańczowych kurczaków Jukatan. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.27 za porcję. Jedna porcja zawiera 984 kalorie, 75g białka, oraz 67 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka proszku ancho chile, miód, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kurczaki Z Puszki Z Grilla Pomarańczowego, Pomarańczowe muffinki z kwaśną śmietaną z pikantną pomarańczową glazurą, oraz Babeczki dla kurczaków.
Instrukcje
W robocie kuchennym czosnek mielić z olejem roślinnym.
Dodaj sok pomarańczowy i cytrynowy, chile proszek, papryka, sól i kminek i dobrze wymieszać.
Rozluźnij skórę piersi kurczaka i wokół nóg. Umieść każdego kurczaka w misce i przykryj marynatą. Przetrzyj marynatę pod skórą i w jamie. Przekręcić bok piersi kurcząt do góry i przechowywać w lodówce na noc.
Na dużej patelni ułożyć piersi kurcząt do góry i doprawić solą.
Dodaj marynatę do patelni, wraz z 1 szklanką wody.
Piec przez 1 godzinę. Łyżka 1/4 szklanki soków z patelni do małej miseczki i wymieszać 3 łyżki miodu; zalać kurczaki i piec około 1 godziny i 15 minut, aż termometr włożony do wewnętrznej części ud od razu zarejestruje 16
Spuścić soki jamy do patelni.
Przenieś kurczaki na deskę do rzeźbienia, aby odpocząć przez 10 minut.
Do rondla wlać soki z patelni.
Dodać pozostałe 2 łyżki miodu, doprowadzić do wrzenia i doprawić solą. Kury pokroić i podawać z sosem.