Kurczak z Teksasu mamy
Mom's Texas Chicken zajmuje około 1 godziny od początku do końca. Za 71 centów za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 227 kalorii, 16 g białka i 14 g tłuszczu każda. Ten przepis przypadł do gustu 5 smakoszom i kucharzom. Ten przepis z Allrecipes wymaga wody, połówek piersi kurczaka, jajek i oleju roślinnego. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 37%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Ciasto czekoladowe w stylu retro mamy (znane również jako ciasto teksańskie), wędzone, wcierane przyprawami, mostek w stylu teksańskim na toście teksańskim i kurczak teksański.
Instrukcje
Piersi pokroić na 6 części każdą. Obtaczaj w mące, następnie w roztrzepanych jajkach, a na koniec w bułce tartej kukurydzianej.
Na dużej patelni rozgrzej olej na średnim ogniu.
Umieść kawałki kurczaka na patelni. Smażyć do jasnobrązowego koloru. Pozostaw kurczaka na patelni; bulion rozpuścić w gorącej wodzie, następnie dodać do garnka. Przykryj patelnię, gotuj na wolnym ogniu przez 30 do 45 minut.