Kurczak z papryką
Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 117 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Mieszanka oliwek, sól i pieprz, i / lub papryka pomarańczowa, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest super. Spróbuj Pikantne piersi z kurczaka z papryką brzoskwiniową, Pikantne piersi z kurczaka z papryką brzoskwinia smak na 2, oraz Kanapki z kurczakiem i pieczonym pieprzem z cilantro Almond Relish dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka opłukać i osuszyć.
Połówki piersi posypać lekko solą i pieprzem.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni nieprzywierającej o średnicy 10-12 cali na średnim ogniu.
Dodać kurczaka i gotować, obracając raz, aż zbrązowieje z obu stron, ale nadal lekko różowy w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), o 8 minut w sumie.
Przełożyć kurczaka na talerz.
Na patelnię wlać pozostałą 1/2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodaj szalotki i czosnek i mieszać często aż pachnące, ale nie rumiane, 1 do 2 protokół.
Dodać paprykę i mieszać często, aż lekko miękkie, 1 do 2 protokół.
Dodać ocet, oliwki, kapary i kurczaka. Przykryć, obniżyć temperaturę do średnio-niskiej, i gotować, aż papryka będzie miękka i kurczak nie jest już różowy w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 5 do 8 minut dłużej.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Przełóż każdą połówkę piersi na talerz i łyżkę papryki i soków równomiernie na ciepłym kurczaku.