Kurczak wiosenny parmezan
Parmezan wiosenny kurczak może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 2,18 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 285 kalorii. Ten przepis z BBC Good Food ma 476 fanów. Wiosna będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz białko jaja, groszek, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest niesamowite. Kurczak Milanese z zielenią wiosenną i parmezanem z rumianym masłem Orzo, Wiosenna sałatka jarzynowa z białą fasolą i parmezanem, oraz Parmezan Crusted Tilapia Sałatka Cezar na wiosnę są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej grill do średniej i ułóż patelnię grillową folią. Białka ubić na talerzu z odrobiną soli i pieprzu. Przewracamy parmezan na inny talerz. Kurczaka zanurzyć najpierw w białku jajka, a następnie w serze. Grillować kurczaka w proszku przez 10-12 minut, obracając raz, aż rumiane i chrupiące.
W międzyczasie gotujemy ziemniaki przez 10 minut, dodając groszek przez ostatnie 3 minuty, a następnie odcedzamy. Wrzucić warzywa z liści szpinaku, ocet, olej i przyprawy do smaku. Podzielić na cztery ciepłe talerze, a następnie podawać z kurczakiem.