Kurczak w stylu marokańskim z marchewką i sałatką pomarańczową
Kurczak w stylu marokańskim z sałatką z marchwi i pomarańczy wymaga mniej więcej 1 godzina od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.83 za porcję. To danie główne ma 473 kalorie, 47g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 15 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka pomarańczy, kminek i kolendra, liście sałatki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 88%, co jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pikantny Dip Marchewkowy W Stylu Marokańskim, Marokańska Sałatka Z Marchwi, oraz Marokańska Sałatka Z Marchwi.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / wentylator 170C / Gaz
Wymieszać 1 łyżeczkę cynamonu z kminkiem i kolendrą w małej misce.
Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę, następnie szybko smażymy do lekko zabarwionego.
Dodać orzeszki piniowe, następnie smażyć, aż lekko tosty. Wymieszać mieszankę przypraw, rodzynki i sok z cytryny.
Podgrzać, mieszając, a następnie usunąć z ognia.
Otworzyć udka kurczaka i łyżką trochę farszu na każdym. Złożyć mięso z kurczaka, aby zamknąć farsz, a następnie zabezpieczyć każde udo kilkoma pałeczkami koktajlowymi.
Umieść w nieprzywierającej blaszce z pałeczkami koktajlowymi pod spodem, a następnie posyp pozostałym sokiem z cytryny i mieszanką przypraw.
Piec przez 30-35 minut, aż kurczak będzie miękki i złoty.
Aby zrobić sałatkę, przełóż marchewkę do miski. Za pomocą ostrego noża usuń skórkę i pestkę z pomarańczy, a następnie pokrój na segmenty między membranami. Zrób to nad miską, aby złapać sok, pozwalając segmentom wpaść.
Posypać reserved cynamonem i odrobiną czarnego pieprzu, następnie dobrze wymieszać.
Liście sałatki podzielić na 4 talerze, łyżkę na sałatkę, a następnie posypać liśćmi kolendry.
Ułożyć kurczaka obok i podawać.