Kurczak w sosie musztardowym koperkowym

Kurczak w sosie musztardowym koperkowym
Kurczak w sosie musztardowym koperkowym może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 441 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.17 za porcję. 3 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Mieszanka soli, udka kurczaka, koperek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać mieszankę ziaren, możesz podążać za tym daniem głównym z Jogurt miodowy i jagody mieszane z pełnoziarnistymi goframi jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 39%. Spróbuj Grillowany kurczak z sosem musztardowo-koperkowym, Precel-Kurczak W Sosie Musztardowo-Koperkowym, oraz Kotlety z kurczaka pieczone na patelni z sosem Klonowo-musztardowym koperkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać mąkę, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu w talerzu lub płytkiej misce. Kurczaka osuszyć, następnie udekorować nogi, po 1 na raz, w mące, wytrząsając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Przenieść na arkusz papieru woskowego, układając kurczaka w 1 warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
3
Rozgrzać olej w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie brązowy kurczak, strony skóry w dół pierwszy, obracając się raz, 6 do 8 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Przenieść kurczaka na talerz, a następnie wylać wszystko, ale 1 łyżka tłuszczu z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj szalotki na patelni i sauté, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj wino i deglaze patelni przez gotowanie, mieszając i skrobanie się brązowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać bulion, musztardę i pozostałe 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie powrót kurczaka na patelnię, strony skóry do góry, wraz z soków z płyty, i gotować na umiarkowanym ogniu, pokryte, aż kurczak jest gotowane przez, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
MusztardaMusztarda
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Przełożyć kurczaka na półmisek i gotować sos, aż zmniejszy się do około 1 szklanki i lekko zagęszczony, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SOSSOS
9
Zdjąć z ognia i wymieszać z koperkiem, a następnie polać sosem kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SOSSOS
KoperKoper
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawSos
Magazyn