Kurczak pieczony nadziewany pasztetem i pistacjami
Przepis pasztet i nadziewany pistacjami Pieczony kurczak może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina i 20 minut. Jedna porcja zawiera 2227 kalorii, 167g białka, oraz 152g tłuszczu. Na 8,3 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 1. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka orzechów pistacjowych, mielony pieprz, pasztet z kaczki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest spektakularne. Podobne przepisy to Gruszka, pistacja i mus z wątróbki drobiowej-nakarm smakosza domowym pasztetem, Kury z dziczyzny faszerowane pasztetem z wątróbki drobiowej, oraz Pieczony Kurczak Faszerowany.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Wymieszać sól, biały pieprz i paprykę razem w małej misce; odstawić.
Dobrze opłucz kurczaka zimną wodą, a następnie osusz do środka i na zewnątrz papierowymi ręcznikami.
Umieść kurczaka na małej patelni i posyp połowę mieszanki papryki wewnątrz kurczaka. Pozostałą mieszaninę wcierać w skórę kurczaka, a następnie odstawić.
Grzyby pokroić i włożyć do miski wraz z pasztetem z kaczki, posiekanymi pistacjami, liśćmi tymianku, jajkiem i bułką tartą.
Wymieszać dłońmi aż do równomiernego wymieszania. Włóż farsz do wnęki kurczaka, a następnie zawiąż nogi i skrzydła sznurkiem kuchennym.
Kurczaka posmarować połową roztopionego masła i umieścić na patelni, od strony piersi w dół.
Kurczaka piecz w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut, następnie przekręć pierś kurczaka-bok do góry, posmaruj pozostałym masłem i kontynuuj pieczenie, aż nie będzie już różowy w kości, a soki będą jasne, około 30 minut dłużej. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części uda, w pobliżu kości powinien odczytać 180 stopni F (82 stopni C).
Wyjmij kurczaka z piekarnika, przykryj podwójną blachą folii aluminiowej i pozostaw na 10 minut w ciepłym miejscu przed krojeniem.