Kurczak Miodowo-Musztardowy
Przepisów na danie główne nigdy za wiele, więc wypróbuj kurczaka z miodem i musztardą. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 335 kalorii , 28 g białka i 10 g tłuszczu każda. Za 1,38 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut . Jeśli masz pod ręką połówki piersi kurczaka, miód, bułkę tartą i kilka innych składników, możesz to zrobić. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 20 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 60% , to danie jest solidne. Sałatka z kurczaka z preclami miodowymi i pikantnym dressingiem musztardowo-miodowym , kieszonki z kurczaka w miodzie Dijon z kremowym dipem musztardowo-miodowym i kurczak z musztardą miodową są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Spłaszcz kurczaka do 1/4 cala. grubość. W płytkiej misce wymieszaj bułkę tartą i 1 łyżeczkę musztardy. W innej płytkiej misce połącz miód i pozostałą musztardę. Zanurz kurczaka w mieszance miodowo-musztardowej, a następnie obtocz w bułce tartej.
Na patelni z powłoką nieprzywierającą smaż kurczaka na średnim ogniu na maśle przez 4-6 minut z każdej strony lub do momentu, aż sok z kurczaka będzie przezroczysty.