Miętowa Granita Cytrusowa
Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 56 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka liści mięty, skórki cytryny, herbaty o smaku mięty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Mielony Melon z waniliowym Granitanem i jogurtem cytrusowym, Granita Arbuzowa Mielona, oraz Łosoś Miodowy Na Miętowej Sałatce Cytrusowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść 8-lub 9-calowe kwadratowe szklane naczynie do pieczenia w zamrażarce do schłodzenia. W międzyczasie, w rondlu 1-quart, podgrzać 1 szklankę mleka sojowego i cukru tylko do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając.
Dodaj torebki herbaty i wciśnij do mieszanki mleka sojowego; odstawić 5 minut. Wyrzucić torebki z herbatą.
Wymieszaj pozostałe 2 szklanki mleka sojowego, skórki pomarańczowej i skórki cytrynowej, aż do dobrze wymieszanego.
Wlać do schłodzonego naczynia; zamrozić 30 minut. Kiedy kryształy lodu zaczną tworzyć się na krawędziach naczynia, mieszaj mieszaninę widelcem. Zamrażać o 3 godziny dłużej, mieszając co 30 minut, aż do całkowitego zamrożenia.
Aby służyć, czerpak do poszczególnych misek deserowych.