Kurczak Mexajita
Jeśli masz około 35 minut do spędzenia w kuchni, kurczak Mexajita może być niesamowitym przepisem bezglutenowym i bezmlecznym do wypróbowania. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 1,85 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 36 g białka, 15 g tłuszczu i łącznie 443 kalorie. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne. Ten przepis wypróbowało i polubiło 31 osób. Jeśli masz pod ręką fasolę pinto, olej rzepakowy, przyprawę fajita i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 95%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy obejmują I Ain't Chicken Chicken: chrupiące pieczone piersi z kurczaka z pomarańczą i kardamonem, I Ain't Chicken Chicken: chrupiące pieczone piersi z kurczaka z pomarańczą i kardamonem oraz I Ain't Chicken Chicken: chrupiące pieczone piersi z kurczaka z pomarańczą i kardamonem Kardamon.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu
Piersi z kurczaka doprawiamy solą i pieprzem.
Ułożyć na patelni i smażyć około 2 minuty z każdej strony.
Umieść fasolę pinto na dnie wolnowaru o pojemności 5 litrów.
Zdejmij kurczaka z patelni i umieść go w powolnej kuchence na fasoli.
Pomidorami polej kurczaka i fasolę i posyp przyprawą fajita. Przykryj i gotuj na poziomie LOW przez 3 do 4 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu. Piersi z kurczaka doprawiamy solą i pieprzem.
Ułożyć na patelni i smażyć około 2 minuty z każdej strony.
Umieść fasolę pinto na dnie naczynia do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali. W średniej misce wymieszaj pokrojone w kostkę pomidory i przyprawę fajita.
Zdejmij kurczaka z patelni i umieść go w naczyniu do pieczenia na fasoli.
Wlać mieszaninę pomidorów na kurczaka i fasolę. Przykryj folią i piecz przez 25 minut lub do momentu, aż kurczak będzie miękki.;
Instrukcje dotyczące kuchenki:.