Kurczak Marynowany Z Rozmarynem
Marynowany kurczak z rozmarynem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 302 kalorie, 21g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz mielony pieprz, wino, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. 51 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Spróbuj Kurczak Marynowany Z Rozmarynem, Tuńczyk marynowany sojowo-Rozmarynowo, oraz Marynowany ser Idiazábal z rozmarynem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby marynata: w robocie kuchennym wymieszać natkę pietruszki, tymianek, rozmaryn, skórkę z cytryny, czosnek, pieprz, olej i wino. Uruchom procesor, aż składniki zostaną zmieszane razem i mieszanina będzie gładka.
Usuń pierwsze dwa stawy skrzydłowe kurcząt i kratownicę sznurkiem, aby nogi były mocno trzymane przy ciałach. Pocierać marynatę zarówno wewnątrz jamy i na zewnątrz, upewniając się, aby uzyskać trochę pod skórą piersi.
Umieść kurczaki w szklanym naczyniu, pierś do góry i zapakuj pozostałą marynatę na piersi i wokół nóg. Przykryć naczynie i marynować w lodówce przez 24 do 36 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Usuń kurczaki z naczynia marynaty, odrzucając pozostałą marynatę.
Umieścić w lekko nasmarowanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 9x13 cali i piec w nagrzanym piekarniku przez około 1 1/2 godziny lub do momentu, gdy kurczęta nie będą już różowe w środku, a ich soki będą jasne.