Kurczak Marsala
Kurczak Marsala może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 651 kalorii, 33g białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 541 osób. Jeśli masz pieprz, połówki piersi kurczaka, wino marsala i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Z łyżeczką wynik 85% to danie jest super. Spróbuj Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream, Kurczak Marsala, oraz Kurczak Marsala dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 93°.
Doprowadzić bulion do wrzenia w rondlu 2-quart na dużym ogniu, a następnie gotować, odkryte, aż zredukowane do około 3/4 szklanki, około 20 minut.
Gotować szalotkę w 3 łyżki masła w 8-do 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż szalotka zacznie się złocić, o 1 minutę.
Dodać grzyby, 1 łyżeczkę szałwii, sól i pieprz i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż płynne grzyby wydzielają się odparuje i grzyby zaczynają brązowieć, 6 do 8 minut.
Mąkę umieścić w szerokiej płytkiej misce. Delikatnie Funt kurczaka do 1/4 cala grubości między 2 arkuszy folii za pomocą płaskiej stronie pounder mięsa lub wałka do ciasta.
Kurczaka osuszyć i doprawić solą i pieprzem, następnie zagotować w mące, 1 szt. na raz, wytrząsając nadmiar.
Przenieść na arkusze papieru woskowego, układając kurczaka w 1 warstwie.
Podgrzać 1 łyżka oleju i masła każdy w 10-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie podsmażyć połowę kurczaka, obracając się raz, aż złoty i tylko gotowane przez, o 4 łącznie minut.
Przełożyć ugotowanego kurczaka na duży żaroodporny talerz, układając w 1 warstwę, a następnie umieścić talerz w piekarniku, aby się ogrzał. Wytrzyj patelnię ręcznikami papierowymi i gotuj pozostały kurczak w ten sam sposób,a następnie przenieś do piekarnika, układając w 1 warstwie.
Dodaj 1/2 Puchar wina na patelni i gotować na dużym ogniu, mieszając i skrobanie się brązowe kawałki, o 30 sekund.
Dodać zmniejszony bulion, śmietanę i grzyby, następnie dusić, mieszając od czasu do czasu, aż sos lekko zgęstnieje, 6 do 8 minut.
Dodać sok z cytryny i pozostałe 2 łyżki wina i 1/2 łyżeczki szałwii.
Podawać kurczaka z sosem.