Kurczak Malinowy
Malinowy Kurczak zajmuje około 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 257 kalorii, 26 g białka i 13 g tłuszczu. Za 2,19 USD za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i kup maliny do dekoracji, olej rzepakowy, mąkę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 48% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy obejmują malinowe kruche serduszka i malinowy dip z pianki marshmallow, karmelowe ziemniaki, francuskie tosty z serkiem malinowym i syropem malinowym oraz zapiekankę z moreli i malin z granolą z malinowym jogurtem miodowym.
Instrukcje
Obtocz kurczaka mąką. Na dużej patelni rozpuść masło z olejem. Brązowy kurczak, obracając raz.
Na patelnię dodaj bulion i ocet.
Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 12–15 minut lub do momentu, aż sok z kurczaka będzie klarowny.
Wyjmij kurczaka na półmisek i trzymaj w cieple.
Dodaj śmietanę na patelnię. Doprowadzić do wrzenia. Gotuj przez 2 minuty lub do momentu, aż lekko zgęstnieje, od czasu do czasu mieszając.
Podawać sos z kurczakiem.