Kurczak Kung Pao może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 274 kalorie, 27g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.34 za porcję. Jest to niedrogie przepis dla fanów chińskiego jedzenia. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sól i pieprz, cebula, Azjatycki olej sezamowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 46%. Spróbuj Kung Pao Cukinia, Kung Pao Popeye (Kung Pao Chicken Made with Popeye ' s Nuggets), oraz Kung Pao krewetki (kung Pao krewetki/???) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wymieszać kurczaka, 1 łyżkę skrobi kukurydzianej, sól, pieprz, i 1 szczyptę proszku pięć przypraw razem w misce, aż kurczak jest pokryta, i odstawić.
Ubij razem wodę, sos sojowy, brązowy cukier, olej sezamowy, 1 łyżkę skrobi kukurydzianej, ocet ryżowy i 1 szczyptę proszku pięciu przypraw w misce, aż mieszanina będzie gładka, i odstawić.
Miejsce 1 łyżka oleju w woku lub dużej patelni na średnim ogniu, i gotować i mieszać mieszaninę kurczaka, aż kurczak jest rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Kurczaka wyjąć z woka i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Wlać jeszcze 1 łyżkę oleju do rozgrzanego woka i wymieszać z cebulą, selerem naciowym, czosnkiem i płatkami czerwonej papryki. Gotować i mieszać warzywa, aż zaczną się miękkie, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
6
Wlać mieszaninę skrobi kukurydzianej, gotować i mieszać, aż sos zgęstnieje, około 1 minuty.
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc mieszanka z 4.7 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczu. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.