Kurczak i kiełbasa Jambalaya

Kurczak i kiełbasa Jambalaya
Kurczak i kiełbasa Jambalaya może być tylko Kreolski przepis, którego szukasz. To danie główne ma 1094 kalorie, 65g białka, oraz 65 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.79 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś kawałki kurczaka, zielenie szalotki, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak i kiełbasa Jambalaya, Kurczak i kiełbasa Jambalaya, oraz Kurczak Kiełbasa Jambalaya dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kurczaka osuszyć i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SólSól
2
Podgrzać 2 łyżki oleju w 10-do 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie brązowy kurczak w partiach, bez tłoczenia, obracając raz, 6 do 8 minut ogółem (dodaj pozostałe 2 łyżki oleju w razie potrzeby między partiami).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przenieść do miski jako rumiane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i brązowy kiełbasy w 4 partiach w tłuszczu pozostałym na patelni, obracając, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Przenieść do miski wyłożonej papierowym ręcznikiem, jak rumiane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Wylać wszystko, ale o 1 łyżka tłuszczu z patelni, następnie gotować cebulę, seler, i papryka na patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cebula są złociste i zmiękczona, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
SelerSeler
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać czosnek i gotować, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
8
Dodaj 1 szklankę bulionu i gotuj, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
9
Przenieść mieszaninę do szerokiego 8-quart ciężkiego garnka i dodać kurczaka, woda, pomidory, cayenne (jeśli używasz), i pozostałą zapas filiżanki. Dusić, częściowo przykryte, aż kurczak będzie miękki, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
Cały KurczakCały Kurczak
StadoStado
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
10
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Przełożyć kurczaka szczypcami do czystej miski i odmierzyć płyn do gotowania z warzywami, dodając dodatkową wodę w razie potrzeby, aby odmierzyć 7 filiżanek. Jeśli ponad 7 filiżanek, gotować, aby zmniejszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Cały KurczakCały Kurczak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
12
Ryż wymieszać z płynem do gotowania (w garnku). Ułożyć kurczaka na ryżu (nie mieszać), a następnie doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, odsłonięte, bez mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
13
Piec, pod przykryciem, w środku piekarnika, aż ryż będzie miękki i większość płynu zostanie wchłonięta, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Zdjąć z ognia i niech jambalaya stać, pokryte, 10 minut. Delikatnie wymieszać zieleninę szalową, kiełbasę i sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
KiełbasaKiełbasa
SólSól
15
* Dostępne w sklepach z żywnością specjalistyczną i Citarella (212-874-0383).
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia26
Magazyn