Kurczak duszony z jabłkami, boczkiem i szałwią
Kurczak duszony na cydrze z jabłkami, bekonem i szałwią może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.66 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 565 kalorii. Ten przepis od Serious Eats ma 271 fanów. Jeśli masz plus 1 łyżka liści szałwii, śmietana, mąka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Cydr-glazurowana rzepa i jabłka z szałwią i boczkiem, Kurczak duszony z jabłkami i jarmużem, oraz Duszone Udka Z Kurczaka Z Jabłkami I Musztardą.
Instrukcje
Udka kurczaka osuszyć papierowym ręcznikiem i doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu aż do samego palenia.
Umieść kurczaka w garnku, skórka w dół, i gotować, aż dobrze rumiane, o 5 protokół (Użyj ekranu olejowego, jeśli rozpryski). Obrócić i gotować kolejne 3 protokół.
Przełożyć kurczaka na talerz i wylać wszystko oprócz 2 łyżek tłuszczu.
Dodać jabłka i gotować, mieszając, aż tylko zmięknie i karmelizowane, o 5 protokół.
Jabłka przenieść do miski i rezerwy.
Dodać boczek i szalotki do garnka i gotować, aż szalotki zmiękną i boczek ma renderowane, ale nie chrupiące, o 3 protokół (zmniejszyć ogień, jeśli brązowienie zbyt szybko).
Trzepaczka w cydr, skrobanie się rumiane kawałki na dnie garnka.
Ubij w musztardzie, 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Nestle kurczaka (strona do góry skóry) i szałwii gałązki w płynie, i doprowadzić do gotować. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i delikatnie gotować na wolnym ogniu, aż kurczak jest gotowane przez i bardzo miękkie, o 40 protokół (dostosować ciepło, aby utrzymać w delikatnym gotować).
Przełożyć kurczaka na talerz.
Ubij śmietanę do płynu do gotowania i gotuj na wolnym ogniu przez 1 minutę.
Przelej 1/2 szklanki płynu do gotowania do małej miski i ubijaj w mące, a następnie wróć do garnka. Doprowadzić do wrzenia, aby zagęścić. Wymieszać z jabłkami i posiekaną szałwią, doprawić do smaku.
Podawać z puree ziemniaczanym lub makaronem jajecznym.