Kubańskie kanapki z pieczoną wieprzowiną
Kubańskie kanapki z pieczoną wieprzowiną to danie główne dla 24 osób. Jedna porcja zawiera 683 kalorie, 51 g białka i 32 g tłuszczu. Za 3,29 USD za porcję ten przepis pokrywa 38% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką pikle kanapkowe, masło, sok pomarańczowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. 3 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 55 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżeczkowy wynoszący 68%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Kubańskie kanapki z wieprzowiną, Kubańskie kanapki z wieprzowiną i Kubańskie kanapki z wieprzowiną.
Instrukcje
Wytnij szesnaście 1-calowych. nacięcia w pieczeni; włóż plasterki czosnku. W dużej misce wymieszaj cebulę, sok pomarańczowy, sok z limonki i przyprawy.
Wlej 1-1/2 szklanki marynaty do dużej zamykanej plastikowej torby; dodaj wieprzowinę. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza; przechowywać w lodówce przez co najmniej 8 godzin lub przez całą noc. Przykryj i przechowuj w lodówce pozostałą marynatę.
Odcedzić i wyrzucić marynatę.
Umieść pieczeń i zarezerwowaną marynatę w płytkiej brytfance.
Piec w temperaturze 350° przez 2-3/4 do 3-1/4 godziny lub do momentu, aż termometr osiągnie 160°, od czasu do czasu podlewając.
Przed pokrojeniem odstaw na 15 minut.
W międzyczasie każdy bochenek chleba przekrój wzdłuż na pół.
W razie potrzeby posmaruj masłem i musztardą pokrojone boki chleba.
Wieprzowinę pokroić w cienkie plasterki.
Dolne połówki chleba ułożyć z piklami, wieprzowiną, szynką i serem. Wymień blaty.
Każdy bochenek pokroić na szóstki.
Gotuj partiami na maszynie do panini lub na grillu przez 4-5 minut lub do momentu, aż chleb się zarumieni, a ser roztopi.