Soda Imbirowo-Cytrynowa
Soda imbirowo-cytrynowa może być tylko napojem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 84 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 10 i kosztuje 37 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz cukier, koła cytryny i kostki lodu, woda, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Soda Imbirowo-Cytrynowa, Soda cytrynowo-limonkowa, oraz Imbirowa Herbata Z Trawy Cytrynowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu połącz pokrojony imbir z zmiażdżoną trawą cytrynową i 4 szklankami wody i zagotuj na dużym ogniu. Wymieszać z cukrem. Przykryć i pozostawić Syrop z trawy imbirowo-cytrynowej do ostygnięcia, około 2 godzin.
Przecedzić syrop przez sito o drobnych oczkach. Odrzuć imbir i trawę cytrynową. Wymieszać sok z cytryny i pozostałe 2 szklanki wody. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Przygotuj sodę zgodnie ze wskazówkami producentów.
Podawać w wysokich szklankach na lodzie, przyozdobione Lemon wheels i łodyżkami trawy cytrynowej.