Krewetkowe tosty z dwoma sosami
Krewetki tosty chrupki z dwoma sosami może być tylko chleb szukasz. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 143 kalorie, 11g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz przyprawiony ocet ryżowy, olej sezamowy, sos czosnkowy chili i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Pikantne krewetki z 2 sosami, Krewetki obrać i zjeść z sosami do zanurzania, oraz Krewetki Phyllo z sosami zanurzeniowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować chrupki, umieścić krewetki w robocie kuchennym; puls, aż drobno posiekane.
Boczek gotować w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż ostry.
Usuń boczek z patelni, rezerwując 2 łyżeczki kapieli na patelni (Rezerwuj boczek na inne użycie).
Dodaj krewetki do reserved drippings in pan, i saute 3 minuty.
Dodaj 1/3 szklanki zielonej cebuli na patelnię; saute 1 minutę. Wymieszać z imbirem.
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Połącz 1 szklankę wody, masła i cukru w dużym ciężkim rondlu; doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu drewnianą łyżką. Zmniejszyć ogień do niskiej; dodać mąkę, dobrze mieszając, aż mieszanina będzie gładka i odciąga od boków patelni.
Dodać białka i jajko, 1 na raz; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż będzie gładka. Delikatnie mieszać w mieszaninie krewetek.
Upuść ciasto na poziomie łyżki stołowe, 2 cale od siebie, na blachy do pieczenia pokryte sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 425 przez 10 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 (Nie usuwaj ptysiów z piekarnika); piec dodatkowe 10 minut lub aż rumiane i chrupiące.
Aby przygotować sos sojowo-czosnkowy, połącz sos sojowy i następne 4 składniki (przez olej) w małej misce, mieszając trzepaczką.
Aby przygotować słodki sos chili, połącz sos czosnkowy chili i ocet 4 łyżeczki w małej misce, mieszając trzepaczką.
Podawać sosy z chrupkami krewetkowymi.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.