Krewetki Krewetki z pesto kuskus

Krewetki Krewetki z pesto kuskus
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Krewetki Krewetki z pesto kuskus spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 605 kalorii, 35g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na $3.5 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka wody, krewetki, pietruszka liści, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Krewetki Krewetki na pesto kuskus, Krewetki Krewetki z cytrynowym kuskusem, oraz 30-minutowy posiłek / / lekkie Krewetki Krewetki z pesto z jarmużu / / bezglutenowe i bezmleczne.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W misce robota kuchennego pulsują razem liście bazylii, 1 łyżka czosnku, orzechy włoskie i parmezan. Po uruchomieniu robota kuchennego powoli skropić 1/3 szklanki oleju i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
świeża Bazyliaświeża Bazylia
ParmezanParmezan
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
W średnim rondlu na średnim ogniu, doprowadzić 2 szklanki wody i 1/2 łyżeczki soli do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Zdjąć z ognia, wymieszać kuskus, przykryć, i odstawić na 5 minut, lub podczas gotowania krewetki. (Rezerwy 1 szklanka kuskus dla rundy 2 przepis kuskus nadziewane pomidory.) Gdy będziesz gotowy do podania, połowę pesto bazyliowego wymieszaj z kuskusem. (Rezerwa Pozostałe pesto bazylii dla rundy 2 Recipe Shrimp Bruschetta.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pesto BazyliowePesto Bazyliowe
KuskusKuskus
PomidorPomidor
KrewetkiKrewetki
5
Podgrzać Pozostałe 1 łyżka oleju rzepakowego w dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj pozostałą 1 łyżkę czosnku i płatków czerwonej papryki i gotować przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
CzosnekCzosnek
7
Dodać bulion i sok z cytryny i gotować, aż bąbelki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
BulionBulion
8
Dodać krewetki, doprawić solą i pieprzem, do smaku, dobrze wymieszać. Gotować, aż krewetki kolei różowy i są gotowane przez, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KrewetkiKrewetki
9
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z natką pietruszki. (Rezerwy 10 krewetki dla rundy 2 krewetki Recipe Bruschetta.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Przełożyć kuskus na półmisek. Łyżka krewetki i sos na kuskus i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
KrewetkiKrewetki
SOSSOS

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Mark West Pinot Grigio
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn