Kremowy kurczak i warzywa
Kremowy kurczak i warzywa to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 317 kalorii, 28g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,98 USD za porcję. Przynosi ci smak domu. Udaj się do sklepu i podnieś pokrojone brokuły, połówki piersi z kurczaka, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 62%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Kremowy kurczak i warzywa z makaronem, Kremowy Kurczak, Warzywa I Makaron, oraz Kremowy Kurczak Wiejski Z Warzywami.
Instrukcje
Na patelni na średnim ogniu brązowy kurczak w 2 łyżkach masła. Odłóż na bok; wyrzucić kapanie. Na tej samej patelni podsmaż paprykę i cebulę na pozostałym maśle przez 5 minut lub do uzyskania chrupiącej miękkości.
Dodaj grzyby i brokuły; gotuj przez 3-5 minut lub do podgrzania.
Dodaj zupę, śmietanę, sól, pieprz i rozmaryn; wymieszać, aby wymieszać.
Rozłóż połowę na natłuszczonym 13-calowym. x 9-w. naczynie do pieczenia.
Dodaj kurczaka; na wierzch z pozostałą mieszanką warzyw. Przykryj i piecz w 350° przez 30 minut. Odkryj i piecz 10 minut dłużej lub do momentu, gdy szampan i soki z kurczaka będą czyste.