Kremowe Ciasto Truskawkowo-Miętowe
Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 293 kalorie, 3G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Mieszanka truskawek, mięty, cukru pudru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 23%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Kremowy puch truskawkowy ze świeżym sosem truskawkowym {deser bez pieczenia w słoikach!}, Babeczki truskawkowe z kremowym masłem Truskawkowym, oraz Herbata Strawberry Mint Sun dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ciasteczka i masło przetwarzać w robocie kuchennym, aż drobno posiekane. Mocno naciśnij mieszaninę na dole i na górze lekko nasmarowanej 9-calowej patelni sprężynowej.
Piec 10 minut. Całkowicie schłodzić na stojaku z drutu (około 30 minut).
Pozostawić zamrożony jogurt w temperaturze pokojowej 20 minut lub aż lekko zmięknie.
Truskawki, cukier puder i mięta przetwarzać w maszynce do żywności, aż truskawki są puree, zatrzymując się, aby zeskrobać w dół boki w razie potrzeby.
Umieścić mrożony jogurt w dużej misce; pokroić na duże (3-calowe) kawałki. Złożyć mieszaninę truskawek do jogurtu, aż będzie gładka. Mieszankę łyżką do przygotowanej skorupy. Zamrozić 3 godziny lub do twardości.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 15 minut przed podaniem.
Dekorować, w razie potrzeby.
Uwaga: testowaliśmy z Publix niskotłuszczowym Truskawkowym mrożonym jogurtem i ciasteczkami Oreo o obniżonej zawartości tłuszczu.