Kremowa zupa ze słodkich ziemniaków może być tylko zupą, której szukasz. Za 66 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 4G białka, 15g tłuszczu i w sumie 222 kalorie. Ten przepis służy 8. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest idealny do Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką pieprz, wodę, tymianek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 2 godziny i 15 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 37%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Kremowa Zupa Ze Słodkich Ziemniaków, Kremowa Zupa Ze Słodkich Ziemniaków, oraz Kremowa Zupa Ze Słodkich Ziemniaków dla podobnych przepisów.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Piec słodkie ziemniaki do miękkości, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie Ziemniaki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Usuń ziemniaki i odstaw na bok, aż ostygną na tyle, aby je obsłużyć. Następnie obierz i umieść w dużej misce. Za pomocą dużego widelca lub tłuczka do ziemniaków rozgniataj ziemniaki przez 15 do 20 sekund (nie trzeba ich rozgniatać gładko).
Przełóż ziemniaki do dużego rondla na średnim ogniu. Dodaj masło, wodę, sos pomidorowy i pół na pół. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Dodaj orzechy nerkowca i dobrze wymieszaj. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio niskiego i gotować na wolnym ogniu, aż orzechy nerkowca będą miękkie, około 50 do 60 minut.