Kremowa Zielona Zupa Chile
Kremowa zielona zupa Chile jest bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.64 za porcję. Jedna porcja zawiera 494 kalorie, 15g białka, oraz 42g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz Tomatillo, pół na pół, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kremowa Zielona Zupa Chile, Kremowa Zielona Zupa Chile, oraz Kremowy Zielony Rosół Chile dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery. Pocierać chiles Poblano lekko oliwą z oliwek. Smażyć poblanos przez około 5 minut jak najbliżej źródła ciepła, jak to możliwe, obracając chiles raz, aż zostaną zwęglone na całym.
Przenieść poblanos do średniej miski, przykryć je folią i odstawić na 5 minut. Pocierać skórę z chili ręcznikiem papierowym i wyrzucić łodygi i nasiona.
W średnim rondlu połącz pół na pół z łuskanymi pomidorami i pieczonymi chilami. Dusić na umiarkowanym ogniu, aż Tomatillo są po prostu przetargu, o 10 protokół. Za pomocą szczeliny łyżki, przenieść Tomatillo i chiles do blendera.
Dodaj posiekaną kolendrę i 1/2 szklanki pół na pół i puree, aż mieszanina będzie gładka i kremowa.
Przecier wmieszać do rondla, następnie wymieszać z serem pecorino Romano i doprawić solą i pieprzem. Gotuj zupę na wolnym ogniu, aż ser Pecorino Romano się rozpuści, około 3 minut. Chochla zielona zupa chile do misek i służyć od razu.