Krem z kurczaka z zupą z dzikiego ryżu

Krem z kurczaka z zupą z dzikiego ryżu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj krem z kurczaka z zupą z dzikiego ryżu. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 555 kalorii, 25g białka, oraz 32G tłuszczu. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka oleju roślinnego, granulki bulionu z kurczaka, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć margarynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Z Masłem Orzechowym Icebox jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 15 minut. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Krem Z Kurczaka I Zupa Z Dzikiego Ryżu, Krem z pieczarkami kurczak zupa z dzikiego ryżu, oraz Domowy krem z rosołu z dzikim ryżem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ugotuj dziki ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, ale usuń z ognia około 15 minut przed zakończeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziki RyżDziki Ryż
2
Nadmiar płynu odsączyć i odstawić.
3
W garnku na dużym ogniu, połączyć kurczaka i wodę. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Gotować na wolnym ogniu przez 40 minut, lub aż kurczak jest gotowane i miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
StadoStado
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Wyjąć kurczaka z garnka i pozostawić do ostygnięcia. Odcedzić bulion z garnka i zarezerwować na później. Gdy kurczak jest chłodny, usuń mięso z kości, pokrój na kawałki wielkości kęsa i rezerwy. Odrzuć tłuszcz i kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
W tym samym garnku na średnim ogniu, podsmażyć seler i cebulę na oleju przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
CebulaCebula
StadoStado
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Dodać grzyby i przykryć. Gotować przez 5 do 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż wszystko będzie miękkie. Odstawić bulion do garnka i dodać częściowo ugotowany dziki ryż. Wymieszać bulion, biały pieprz i sól; gotować na wolnym ogniu przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowany Dziki RyżGotowany Dziki Ryż
Biały PieprzBiały Pieprz
GrzybyGrzyby
średnie Ciasto Dyniowe Każda)średnie Ciasto Dyniowe Każda)
StadoStado
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
W międzyczasie roztopić margarynę w średnim rondlu na średnim ogniu. Wymieszać z mąką, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MargarynaMargaryna
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Ubij mleko i kontynuuj gotowanie, aż mieszanina będzie bąbelkowa i gęsta.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Dodać część mieszaniny bulionu do mieszaniny mleka, nadal mieszając, a następnie wymieszać całą mieszaninę mleka do mieszaniny bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
MlekoMleko
10
Wymieszać z zarezerwowanym mięsem z kurczaka i białym winem. Pozostawić do podgrzania przez około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso Z KurczakaMięso Z Kurczaka
Wino BiałeWino Białe
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia11
Magazyn