Krem Pomidorowy (Tofu)
Jeśli chcesz dodać do swojego repertuaru więcej przepisów bezglutenowych i bezmlecznych, krem z pomidorów (tofu) może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Jedna porcja zawiera 165 kalorii, 8 g białka i 6 g tłuszczu. Za 1,12 USD za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6 osobom. Mieszanka tofu, mielonego pieprzu, soli i kilku innych składników wystarczy, aby przepis był tak pyszny. Ten przepis polubiło 13 smakoszy i kucharzy. Świetnie sprawdza się jako dość niedroga przystawka. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 61% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Podobne przepisy obejmują Sałatka Pomidorowo-Brzoskwiniowa z Kremem Tofu, Sałatka Pomidorowo-Brzoskwiniowa z Kremem Tofu oraz Zupa Pomidorowa i Tofu.
Instrukcje
Podsmaż pomidory i cebulę na oliwie z oliwek, aż cebula będzie przezroczysta.
Zmiksuj zupę z puszki i tofu w blenderze, a następnie dodaj tę zmiksowaną mieszaninę do smażonej cebuli i pomidorów. Podgrzej i w razie potrzeby dodaj wodę.
Dodać sól i pieprz do smaku, posypać posiekaną świeżą bazylią.