Krem Cytrynowy Pieczony Łosoś Z Bitym Pasternakiem
Krem cytrynowy Pieczony łosoś z bitym pasternakiem to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 586 kalorii, 33g białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Na 4,37 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 4 mówiłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę, masło, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Meyer Lemon Clouds z cytrynową bitą śmietaną i świeżymi jagodami, Meyer Lemon Clouds With Lemon Bita Śmietana And Fresh Blueberri, oraz Cytrynowe babeczki z lukrem cytrynowym z bitą śmietaną.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. opłucz i osusz filet z łososia.
Umieść filet, skórkę w dół, na lekko natłuszczonej patelni do pieczenia, wystarczająco dużej, aby ją utrzymać.
Zmiksować skórkę z cytryny, zmielony pieprz i sól, i nacisnąć na filet z łososia.
Piecz w piekarniku, aż łosoś jest tylko gotowane, około 25 minut (sprawdź na done-ness widelcem, łosoś powinien płatków, ale nie wydają się suche).
Podawać na ubitym pasternaku z sosem śmietanowym z patelni oskrobanym / wylanym na każdą porcję. W razie potrzeby doprawić solą. Towarzyszyć z sałatką ogórkową lub innym zielonym warzywem.
Pasternak umieścić w garnku i napełnić wodą tylko do przykrycia. Przykryć i doprowadzić do wrzenia, następnie wyłączyć na wolnym ogniu i gotować, aż pasternak jest dość miękki, o 30 protokół.
Odcedzić, następnie włożyć pasternak do garnka, dodać masło i kwaśną śmietanę. Użyj ręcznego miksera, aby ubijać pasternak, masło i śmietanę razem, dodając więcej masła lub śmietany, jeśli wydają się zbyt suche. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z pieczonym łososiem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.