Kotlety z indyka smażone z sosem awokado
Need a dairy free side dish? Smażone kotlety z indyka z sosem awokado mogą być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 502 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.94 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz liście bazylii, awokado hass, sól koszerna, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kotlety z indyka smażone w sosie pomarańczowo-żurawinowym, Kotlety z indyka smażone ze szparagami i czerwoną papryką, oraz Kotlety z indyka w sosie pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz wszystkie składniki w blenderze i proces do gładkiej; odstawić do momentu użycia. Jeśli sos jest zbyt gęsty, dodaj trochę więcej wody. (Może być sporządzony do 1 dnia wcześniej i przechowywany, szczelnie przykryty w lodówce do momentu użycia.)
Mąkę, skórkę, sól i pieprz Połącz w płytkim naczyniu lub plastikowej torebce do zamykania i dokładnie wymieszaj.
Dodaj połowę kotletów i dobrze płaszcz.
Usuń, wytrząsając nadmiar mąki i powtórz z pozostałymi kotletami.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu. Kiedy mieni się, dodać 2 do 3 kotlety i gotować, aż rumiane, o 3 protokół w sumie.
Przenieść na talerz i powtórzyć z pozostałymi kotletami.
Na talerz ułożyć indyka, polać sosem, udekorować kilkoma plasterkami awokado i rozdartymi liśćmi bazylii.