Kotlety z bakłażana: Cotolette di Melanzane

Kotlety z bakłażana: Cotolette di Melanzane
Kotlety z bakłażana: Cotolette di Melanzane może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 199 kalorii. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jeśli masz bułkę tartą, pietruszkę, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Polpette di melanzane (bakłażan 'klopsiki'), Melanzane Fritte (Bakłażan Sadzony), oraz Bakłażan parmezan (Melanzane alla Parmigiana) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokrój bakłażany w okrągłe plasterki, każdy o grubości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
2
Plastry obficie posypać solą, a następnie umieścić je w durszlaku. Jest w porządku, jeśli plasterki bakłażana nakładają się lub pokrywają się nawzajem. Pozostaw bakłażana w durszlaku przez co najmniej 1 godzinę, dając czas soli, aby wchłonąć gorycz bakłażana. Nie spłucz bakłażana, po prostu otrząśnij nadmiar wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
3
Gdy bakłażan jest gotowy do użycia, użyj widelca, aby lekko ubić trzy jajka w płytkiej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Rozłóż bułkę tartą na patelni. Doprawić plastry bakłażana do smaku solą i pieprzem. Lekko pogłębiać każdy kawałek bakłażana najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej. W rondlu 2-quart, podgrzać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, aby wymyślić 1/4 sposób u pthe stronie patelni, na średnim ogniu. Kiedy olej zaczyna palić, ułóż kilka plastrów bakłażana w jednej warstwie na patelni. Smażyć plastry na złoty kolor, około 2 minut z każdej strony. Po ugotowaniu pierwszej partii bakłażana wyjąć z patelni do naczynia do serwowania za pomocą łyżki szczelinowej. Powtórz proces gotowania, zaczynając od dodania 3 świeżych łyżek oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na patelnię, aż wszystkie kotlety zostaną ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Podawać na ciepło, przyozdobione serem caciocavallo, pepperoncino, liśćmi kopru włoskiego i sokiem z klinów pomarańczowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie Linki Johnsonville® Mild Italian Sausage Links, Pokrojone W 1/2-calowe PlasterkiSłodkie Linki Johnsonville® Mild Italian Sausage Links, Pokrojone W 1/2-calowe Plasterki
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia18
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn