Chutney z rabarbaru i ananasa

Chutney z rabarbaru i ananasa
Potrzebujesz przyprawy bezglutenowej, bezmlecznej, laktoowo-wegetariańskiej i wegańskiej? Chutney z rabarbarem i ananasem może być spektakularnym przepisem, który warto wypróbować. Ten przepis służy 10 porcji. Jedna porcja zawiera 103 kalorie, 1 g białka i 0 g tłuszczu. Za 88 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Allrecipes ma 1 fanów. Mieszanka płatków pieprzu, soli, rabarbaru i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Świetnie sprawdzi się na Dzień Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 30%. Podobne przepisy obejmują chutney z rabarbaru, chutney z rabarbaru i sos chutney z rabarbaru.

Instrukcje

1
W ciężkim rondlu wymieszaj rabarbar, ananas, wodę, wiśnie, cukier, ocet jabłkowy, imbir, czosnek, cynamon, sól, płatki czerwonej papryki i czarny pieprz; doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, aż rabarbar będzie miękki i zacznie się rozpadać, od 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W 4 Do 5 Okrągłych Plasterków1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W 4 Do 5 Okrągłych Plasterków
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
(kubańska Mieszanka Przypraw)(kubańska Mieszanka Przypraw)
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
świeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracjiświeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracji
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Wino musujące i różowe musujące to moje najlepsze typy do dipu. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut
Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut
Extra Brut '61 to hołd dla narodzin Franciacorty w 1961 roku – roku, w którym Berlucchi wyprodukował pierwsze wino musujące tej klasycznej metody. Ten zabawny i żywy brylant oferuje owoce cytrusowe i rześki, czysty finisz. Mieszanka: 85% Chardonnay, 15% Pinot Nero* Etykieta Franciacorta '61 Extra Brut jest w trakcie zmiany. Możesz otrzymać jedną z dwóch etykiet przedstawionych powyżej. Nie można żądać określonych etykiet.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Magazyn