Kotlety wieprzowe z czerwonego Chile, styl Cervantesa: Chuletas de Serdo en Chile Rojo, Estillo Cervantes
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj czerwonych kotletów wieprzowych z Chile, W Stylu Cervantesa: Chuletas de Serdo en Chile Rojo, Estillo Cervantes. Na 3,62 zł za porcję, ten przepis okładki 26% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 35g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 319 kalorii. Przepis ten służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz granulowany czosnek, gotowy do serwowania SOS chile, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłka jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 71%. Ten wynik jest całkiem dobry. Spróbuj Guacamole con Ajo Asado, Chile Poblano y Pimiento Rojo, SOS Południowo-Zachodni Czerwony Chile, oraz Wieprzowina Chile Verde z czerwoną salsą Chile podobnych receptur.
Instrukcje
Na płytkiej patelni umieść kotlety wieprzowe w jednej warstwie.
Wlać 3/4 marynaty SOS chile równomiernie na mięso, przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny przed grillowaniem. Aby uzyskać bardziej intensywny smak chile, marynuj przez noc.
Rozgrzej grill na wysoko. Zmniejszyć ciepło do 375 stopni F i umieścić marynowane kotlety wieprzowe na grillu. Przygotuj marynatę do fastrygowania podczas całego procesu gotowania. Gotować z każdej strony 2 do 4 minut, w zależności od grubości każdego kotleta. Wieprzowinę zalać marynatą z każdej strony przed obróceniem.
Kotlety wieprzowe wyjąć z grilla i odstawić. Chochla około 2 uncji gotowego do podania czerwonego sosu Chile na każdym talerzu.
Umieścić wieprzowinę na środku talerza i skropić dodatkowym czerwonym sosem chile nad mięsem.
Udekoruj gałązką kolendry i podawaj z wybranymi calabacitas, papitas, fasolą pinto lub hiszpańskim ryżem. Wieprzowinę można również pokroić w paski po grillowaniu i zawinąć w ciepłą tortillę z mąki jako burrito.
Usuń łodygi, nasiona i białe żyły z New Mexico red chile strąków. Wypłukać i umieścić oczyszczone strąki w dużej misce lub rondlu i dodać tyle gorącej wody, aby pokryć czerwone strąki chile. Moczyć przez 30 minut do 1 godziny. Gdy strąki są całkowicie odtworzone, powinny wyglądać na jasnoczerwone i pulchne.
Wyjąć szczypce i umieścić w blenderze z wodą, w której się moczyły. Pozostaw około 1 cala miejsca lub więcej w pojemniku blendera.
Dodaj oregano, czosnek i sól. Mieszaj przez 2 minuty. Jeśli sos jest zbyt gęsty, dodaj więcej wody i zmiksuj, aż mieszanina będzie gładka.
Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache
Chili działa naprawdę dobrze z Cava, Shiraz i Grenache. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Avinyo Cava Brut Reserva z oceną 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Avinyo Cava Brut Reserva
Jasne białe owoce łączą się z nutami tostów. Na podniebieniu wino jest świeże i żywe.