Kotlety wieprzowe Marsala z pomarańczową szalotką

Kotlety wieprzowe Marsala z pomarańczową szalotką
Przepisów na hor d'oeuvre nigdy za wiele, więc wypróbuj kotlety wieprzowe z pomarańczową szalotką i marsalą. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka, 10 g tłuszczu i łącznie 166 kalorii. Za 80 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup wino marsala, sok z mandarynek, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten uzyskał niezbyt wybitny wynik łyżeczkowy wynoszący 11%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, polubili także: Kotlety wieprzowe Marsala, Kotlety wieprzowe Marsala dla dwojga i Grillowane kotlety wieprzowe z masłem szalotkowym.

Instrukcje

1
Kotlety schabowe obficie doprawiamy solą i czarnym pieprzem; lekko oprószyć mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
(szerokie Wstążki, Ewentualnie Zamiennik Fettuccine)(szerokie Wstążki, Ewentualnie Zamiennik Fettuccine)
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Końcówki Do Ciasta — Okrągła Nr 3, Gwiazdka Nr 18, Kwiatek Nr 107 I Liść Nr 67Końcówki Do Ciasta — Okrągła Nr 3, Gwiazdka Nr 18, Kwiatek Nr 107 I Liść Nr 67
2
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu i wlej oliwę z oliwek na gorącą patelnię. Smażyć kotlety schabowe na rozgrzanym oleju, około 5 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
8 Cebulek Cebulowych Z Przyciętymi Końcami Korzeni8 Cebulek Cebulowych Z Przyciętymi Końcami Korzeni
Opcjonalnie Dodatkowy RozmarynOpcjonalnie Dodatkowy Rozmaryn
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pasta Pomidorowa, Szukaj W Tubce (łatwo Ją Przechowywać W Ten Sposób)Pasta Pomidorowa, Szukaj W Tubce (łatwo Ją Przechowywać W Ten Sposób)
3
Zmniejsz ogień do średniego i posyp szalotką wokół kotletów. Kontynuuj gotowanie mięsa, przewracając raz, aż kotlety będą miękkie jak widelec, 10 do 15 minut. Mieszaj od czasu do czasu, aby szalotki się nie przypaliły.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
3 Dojrzałe średnie Pomidory, Wydrążone I Pokrojone W Kostkę3 Dojrzałe średnie Pomidory, Wydrążone I Pokrojone W Kostkę
4
Wyjąć kotlety i trzymać w cieple.
5
Podnieś temperaturę do średnio-wysokiej.
6
Na patelnię wlej sok z mandarynek i wino Marsala; doprowadzić do wrzenia. Gotuj, aż sok i wino zredukują się do glazury, od 3 do 5 minut. Włóż kotlety wieprzowe z powrotem na patelnię i posyp skórką pomarańczową; dodać masło na patelnię. Obróć kotlety w glazurze, aż pokryją się nią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MandarynekSok Z Mandarynek
WinoWino
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
1-1/4 Szklanki Kawałków Mlecznej Czekolady1-1/4 Szklanki Kawałków Mlecznej Czekolady
GlazuraGlazura
1/2 Szklanki Pokrojonego Kiwi1/2 Szklanki Pokrojonego Kiwi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pasta Pomidorowa, Szukaj W Tubce (łatwo Ją Przechowywać W Ten Sposób)Pasta Pomidorowa, Szukaj W Tubce (łatwo Ją Przechowywać W Ten Sposób)

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Antipasti można łączyć z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Famille Vincent Cremant de Bourgogne z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne
Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne
Z winogron Chardonnay ten brylant łączy w sobie świeżość, treściwość i gładkość. Cremant Brut jest wytrawny i oferuje drobne bąbelki (1,5 miliona/30 minut – policzyliśmy je, ale nie musisz mi wierzyć!), w nosie nuty kwiatowe, na podniebieniu rześkie i owocowe. To wspaniały klasyk na każdą uroczystą okazję.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia0
Magazyn