Kotlety Jagnięce Cytrynowo-Oregano
Kotlety jagnięce cytrynowo-Oregano to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Ten przepis służy 4. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 53 kalorie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką pieprz, oliwę z oliwek, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kotlety jagnięce z cytryną i Oregano, Kotlety Jagnięce Z Cytryną I Oregano, oraz Kotlety jagnięce z cytryną i Oregano dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz sok z cytryny, oliwę z oliwek, oregano i czosnek w dużej plastikowej torbie na suwak.
Dodaj jagnięcinę do worka, obracając się do płaszcza. Uszczelnić i marynować w temperaturze pokojowej przez 15 minut, okazjonalnie obracając.
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu.
Usunąć jagnięcinę z marynaty; wyrzucić marynatę.
Jagnięcinę posypać równomiernie solą i pieprzem. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodać jagnięcinę na patelnię i gotować przez 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Połączyć 2 szklanki gotowanego orzo, 1/4 szklanki pokruszonego sera feta, 1/4 szklanki drobno posiekanej czerwonej cebuli, 1/4 szklanki drobno posiekanej marchwi, 3 łyżki posiekanej świeżej pietruszki z płaskim liściem, 1 łyżka octu winnego czerwonego, 1 łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu; wrzucić dobrze do herbu.