Kotlety cielęce z masłem rozmarynowym
Kotlety cielęce z masłem rozmarynowym to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Na 4,39 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 801 kalorii, 65g białka, oraz 57 g tłuszczu każdy. Jeśli masz bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli, rozmaryn, kotlety z żeberek cielęcych i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kotlety cielęce z masłem rozmarynowym, Kotlety cielęce z masłem Roquefort, oraz Pulpety Cielęce Z Rozmarynem.
Instrukcje
Ubij masło, 1 łyżeczka rozmarynu, 1/4 łyżeczki tymianku i szczyptę soli w małej misce do wymieszania. Owinąć masło rozmarynowe w plastikową folię, tworząc 1 1/2-calowy dziennik średnicy. Schłodzić co najmniej 2 godziny. (Można dokonać 1 tydzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Ułóż kotlety w jednej warstwie w dużym naczyniu do pieczenia.
Skropić 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Posypać pozostałym 1 1/2 łyżeczki rozmarynu i 3/4 łyżeczki tymianku.
Posypać solą i pieprzem. Olej i przyprawy wcierać w kotlety. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć folią i schłodzić.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed kontynuowaniem.)
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać gałązkę rozmarynu i czosnek. Sauté aż czosnek jest pachnące, ale nie Brązowy, o 2 protokół. Odrzuć gałązkę rozmarynu i czosnek. Zwiększyć ciepło do wysokiej.
Dodać kotlety; gotować, aż kotlety są rumiane i mięso termometr włożony poziomo do środka czyta 54°, około 2 minut na stronę.
Przelać kotlety na talerz.
Zalać kapiele z patelni. Zredukuj ciepło do średniej-wysokiej.
Dodaj wino do patelni i gotować, aż zredukowana do około 2 łyżeczki, skrobanie się rumiane kawałki, o 30 sekund.
Dodać bulion z kurczaka; gotować, aż zmniejszy się do około 2 łyżki, o 30 sekund.
Masło rozmarynowe pokroić na 4 plastry.
Umieścić 1 plaster na szczycie każdego kotleta i podawać.