Korzeń selera, kalarepa i przecier jabłkowy

Korzeń selera, kalarepa i przecier jabłkowy
Korzeń selera, kalarepa i Purée z jabłek mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 125 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka masła, ziemniaki russet, granny smith apple, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Korzeń Selera, Kalarepa I Przecier Jabłkowy, Przeciery selerowo-korzeniowe i jabłkowe, oraz Przecier Z Korzenia Selera I Jabłka.

Instrukcje

1
Dodaj korzeń selera do dużego garnka z wrzącą osoloną wodą. Zmniejszyć ogień do średnio-niskich i gotować na wolnym ogniu do miękkości, 11-13 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś korzeń selera do dużej miski. Powrót wody do wrzenia; powtórz z kalarepą, a następnie ziemniakami, gotując każdy osobno do miękkości, 14-16 minut na kalarepę i 10-12 minut na ziemniaki; dodaj do miski z korzeniem selera.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
KalarepaKalarepa
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
GarnekGarnek
2
Tymczasem w małym rondlu zagotować jabłko i 2 łyżki wody. Przykryć i gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż jabłko się rozpadnie, 6-8 minut, dodając wodę łyżką stołową, jeśli wyschnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Pracując partiami, przełóż korzeń selera, kalarepę, ziemniaki i jabłko przez ricer do ziemniaków do dużej miski. Ponownie przepuścić mieszaninę przez ricer, jeśli pożądana jest gładsza konsystencja. Wymieszać z masłem. Doprawić solą i pieprzem. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SelerSeler
KalarepaKalarepa
ZiemniakZiemniak
MasłoMasło
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ricer Do ZiemniakówRicer Do Ziemniaków
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Przełożyć do miski bezpiecznej w kuchence mikrofalowej, przykryć i schłodzić. Podgrzewać w kuchence mikrofalowejw 30-sekundowych odstępach, aż do ogrzania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Przełożyć do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
6
Dekoruj gałązkami trybuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
TrybulaTrybula
7
W porcji: 104 kalorie, 3 g tłuszczu, 19 g węglowodanów
8
Bon Appétit
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia17
Magazyn