Koreańska Grillowana Wołowina z sałatką z szalotki

Koreańska Grillowana Wołowina z sałatką z szalotki
Przepis Koreański Grillowana Wołowina z sałatką Scallion jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników koreańskiego jedzenia. Na 2,77 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja zawiera 299 kalorii, 28g białka, oraz 16G tłuszczu. Mieszanka cukru, stek z polędwicy, sałata i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Grillowane Roladki Wołowe Z Sosem Sojowym Scallion, Grillowana wołowina po koreańsku, oraz Grillowana Koreańska Wołowina Bulgogi.

Instrukcje

1
Na małej patelni, toast nasiona sezamu na umiarkowanym ogniu, aż lekko rumiane, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Ochłoń.
3
W dużym szklanym naczyniu do pieczenia połącz 3 łyżki sake z sosem sojowym, imbirem, czosnkiem, mieloną szalotką, 2 łyżeczkami nasion sezamu, 1 1/2 łyżeczki każdego z oleju rzepakowego i cukru oraz szczyptą pieprzu cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
4
Dodać mięso i obrócić do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
5
Marynować w temperaturze pokojowej przez 20 minut.
6
Podgrzej dużą, ciężką patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Dodać 2 łyżki oleju rzepakowego i zawirować do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
8
Dodać około jednej czwartej mięsa na raz w jednej warstwie i gotować na dużym ogniu, aż rumiane i chrupiące na brzegach, o 2 protokół na stronę; przenieść do dużego talerza. Powtórz z pozostałym mięsem, dodając więcej oleju w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
9
W średniej misce, połączyć pozostałe 2 łyżeczki sake z olejem sezamowym, szczypta cayenne, Pozostałe 1 łyżeczka prażonych nasion sezamu i 1 łyżeczka cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Dodaj pałeczki scallion.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
11
Ułóż liście sałaty na półmisku obok grillowanego mięsa i podawaj z sałatką z szalotki i pastą chili na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liść SałatyLiść Sałaty
Pasta ChiliPasta Chili
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia20
Magazyn