Kolorowe kluski w stylu tajskim

Kolorowe kluski w stylu tajskim
Kolorowe makaron w stylu tajskim może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 1 i kosztuje $8.27 za porcję. Jedna porcja zawiera 2160 kalorii, 76g białka, oraz 114g tłuszczu. Jeśli masz sól, orzeszki ziemne, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać gingerroot można śledzić to danie główne z Gingerbread Cookie Bites (przepis bezglutenowy*) jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Recipezaar. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Spróbuj Kolorowe Kluski W Stylu Tajskim, Wołowina po tajsku z makaronem, oraz Tajski Czerwony Curry Wołowy Makaron dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Uważam, że danie jest bardzo proste do złożenia, gdy wszystko jest przygotowane i czeka obok pieca.Zagotuj trochę wody i szybko blanszuj fasolę mung na nie więcej niż 20 sekund, odcedz i przepuść przez nie zimną wodę, aby chronić ich chrupkość.Używając tego samego garnka, gotuj makaron ryżowy przez 3 do 5 minut. Powinny być delikatne, ale nadal mają dużą elastyczność. Po ugotowaniu, przecedzić i uruchomić zimną wodą nad nimi, aby zapobiec ich getting gummy.Utwórz sos w misce, łącząc: sok z limonki, cukier, sos sojowy, sos chili i sos pomidorowy. (*Uwaga: proporcje sosu chili i sosu pomidorowego można zmieniać w zależności od tego, jak ostre lubisz jedzenie. Zwykle używam 2 części sosu chili i jedną część pomidora).Używając dużego woka, rozgrzej olej i obracaj czosnek przez około 20 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Fasola MungFasola Mung
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Dodać startą marchewkę i imbir wymieszać smażąc je przez minutę.Za pomocą szpatułki popchnij marchewki wzdłuż boków woka i wlej jajka do środka.Szybko wymieszać jajka.Gdy jajka ustawione, wlać sos i dodać tofu, mieszając krótko, aż tofu został ogrzany i pokryte sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Dodaj pozostałe składniki do wok, (zielona cebula, makaron, i orzeszki ziemne) rzucając je, aż składniki zostały równomiernie rozłożone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Podawać natychmiast dla najlepszego smaku i konsystencji!
TrudnośćTwardy
Gotowe W37 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia88
Magazyn