Kolacja: polędwiczka wieprzowa z rabarbarem, gruszką, rozmarynem i miodem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj dziś kolację: Polędwica wieprzowa z rabarbarem, gruszką, rozmarynem i miodem. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.12 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 343 kalorie, 36g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka rosołu z kurczaka, gruszka bosc, polędwica wieprzowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Dziś Kolacja: polędwiczka wieprzowa A La Mexicana, Dziś Kolacja: Kanapka Z Polędwicą Wieprzową, oraz Dziś Kolacja: polędwiczki wieprzowe faszerowane Jacques Pepin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Rozgrzać żaroodporną patelnię na średnim ogniu.
Dodać oliwę z oliwek do gorącej patelni, a następnie wieprzowinę, w razie potrzeby pokroić na 2 kawałki. Brąz dobrze ze wszystkich stron, następnie tuck 2 gałązki rozmarynu pod mięsem, przenieść do piekarnika i kontynuować gotowanie, aż wewnętrzna temperatura wieprzowiny w najgrubszym punkcie osiągnie 140 ° F, 10 do 20 minut.
Wyjąć wieprzowinę z piekarnika, przełożyć na talerz i namiot z folią. Odrzuć rozmaryn.
Umieść patelnię na średnim ogniu i dodaj czosnek, rabarbar, gruszkę i pozostałą gałązkę rozmarynu. Sauté aż rabarbar zaczyna mięknąć, 5 do 7 minut. Doprawić lekko.
Wlać piwo i bulion / wodę i zmniejszyć o połowę, 5 do 7 minut. Wymieszać miód z masłem, następnie nacisnąć sos przez sito o drobnych oczkach.
Wieprzowinę pokroić w plasterki i podawać z sosem rabarbarowym.