Kolacja: Grillowany stek z pomidorami i Pesto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc daj dziś kolację: Grillowany stek z pomidorami i Pesto. Ten przepis służy 2 i kosztuje $6.81 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 997 kalorii, 52g białka, oraz 85 g tłuszczu na porcję. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 14 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz parmezan, pomidory brandywine, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Kolacja: paczki dorsza z cukinią, pomidorami i Pietruszkowym Pesto, Kolacja: Grillowany stek z sosem Gribiche, oraz Kolacja: Grillowana Sałatka z białej ryby z pomidorami i estragonem Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś grill węglowy, grill gazowy lub patelnię do grillowania na duże ciepło. Tymczasem, zrobić pesto.
Umieść orzeszki piniowe w patelni nieprzywierającej ustawionej na średnim ogniu. Gdy są one pachnące i lekko rumiane przenieść je do robota kuchennego.
Dodaj bazylii i czosnku. Proces, aż stanie się pastą. Przy włączonym silniku skropić 4 łyżki oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem. Złożyć w parmezanie.
Stek posypać solą i pieprzem, zalać 1 łyżką oleju. Ustaw na gorącym grillu. Gotować przez około 4 do 5 minut na boku średnio rzadkie. Czas gotowania pójdzie w dół, jeśli używasz cieńszy stek. Dostosuj się odpowiednio. Odstawić.
Pomidory zalać pozostałą łyżką oleju i doprawić solą i pieprzem. Gotować przez 2 minuty z jednej strony, odwrócić, i gotować przez kolejną minutę z drugiej strony.
Stek pokroić w plasterki lub zostawić w całości.
Podawać z plasterkami pomidora. Łyżka trochę sosu pesto na wierzchu pomidorów.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować La Jota Howell Mountain Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 99 dolarów za butelkę.
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.