Klopsiki i makaron ryżowy
Klopsiki i makaron ryżowy mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 577 kalorii, 19g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.38 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka ząbków czosnku, szalotki, ciepłej wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 34%, co jest raczej złe. Spróbuj Azjatyckie klopsiki z pikantnym makaronem ryżowym, Azjatyckie klopsiki z pieczarkami i makaronem ryżowym, oraz Pikantne Klopsiki Nad Makaronem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w robocie kuchennym; proces do gładkiej.
Dodać wołowinę i wieprzowinę; pulse połączyć.
Podziel mieszankę mięsa na 12 równych porcji, kształtując każdą z nich w (1-calową) kulkę.
Podgrzać dużą patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj klopsiki; gotować 10 minut lub aż klopsiki są gotowe, brązowienie ze wszystkich stron.
Makaron ugotować we wrzącej wodzie 6 minut; odcedzić.
Połącz ciepłą wodę i 5 kolejnych składników (woda przez 4 ząbki czosnku), mieszając trzepaczką, aż cukier się rozpuści.
Połącz bazylia, kolendra i mięta. Makaron podziel równomiernie na 4 talerze; każdą porcję uzupełnij 3 klopsikami.
Skropić każdą porcję z około 1/3 szklanki sosu; posypać około 2 łyżeczki mieszanki ziół.