Klonowo-sojowo-glazurowane filety z makreli z awokado
Filety Makrelowe Klonowo-sojowe z awokado mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 573 kalorie, 44g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.82 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka filetów z makreli, syrop klonowy klasy b, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać kliny cytrynowe, można śledzić to danie główne z Baklava Rolowana jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Filety Z Łososia Szkliwione Klonem, Filety Z Łososia Szkliwione Klonem, oraz Sticky Ginger Soy Glazed Chicken dla podobnych receptur.
Instrukcje
Energicznie dusić ocet, sos sojowy, Sherry, i syrop klonowy w 9-do 10-calowa ciężka patelnia na umiarkowanie małym ogniu, aż zredukowana do około 1/3 Puchar, 20 do 25 protokół. Trzymaj ciepło.
Ćwiartka awokado wzdłuż, następnie dół i obrać.
Pokrój wzdłuż na plastry o grubości 1/2 cala, a następnie delikatnie wrzuć do małej miseczki z sokiem z cytryny, olejem, solą i pieprzem.
Podgrzej brojlery. Linia duża (15-na 10-calowy) płytka patelnia do pieczenia z folią. 3rezerwuj około jednej czwartej glazury w małej misce.
Ułóż filety, skórki w dół, w 1 warstwie na patelni do pieczenia. Łyżka około jednej trzeciej pozostałej glazury na filecie, a następnie rozprowadzić z tyłu łyżki do płaszcza równomiernie.
Ryby Broil 5 do 6 cali od ciepła, bez obracania, 2 minuty.
Zdjąć patelnię z brojlerów i pokryć kolejną warstwą glazury, a następnie dusić 2 minuty więcej.
Usunąć filety z brojlerów i nałożyć trzecią warstwę glazury, a następnie dusić 1 minutę więcej (w sumie 5 minut).
Zdjąć z brojlerów i za pomocą czystej łyżki nałożyć szkliwo reserved. (Zastrzeżone glazury nie dotknął niegotowane ryby.)
Sałatkę z awokado podziel na 4 talerze, a następnie podawaj obok niej ryby.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować FitVine Wine Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
FitVine Wino Pinot Grigio
To lekko wytrawne białe wino ma jasny kolor. Jest czysty, chrupiący, świetnie smakuje z nutami kwiatowymi na nosie i smakami zielonego jabłka i nutą cytrusów. Wykończenie jest świeże.Ciesz się wieczorem bez poświęcania jutra.