Klasyczny pieczony indyk z nadzieniem herbacianym i staromodnym sosem

Klasyczny pieczony indyk z nadzieniem herbacianym i staromodnym sosem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać klasyczny pieczony indyk z Herbed farszu i staromodny SOS spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.62 za porcję. Jedna porcja zawiera 839 kalorii, 111g białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Mieszanka mąki, wokół ciepłego wywaru z indyka, ciepły farsz herbed farmhouse i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć farsz można śledzić to danie główne z Bezglutenowy chleb kukurydziany do farszu lub deseru jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pieczony indyk z nadzieniem chlebowym i sosem Podrobowym, Staromodny pieczony indyk i sos, oraz Pieczony indyk ze staroświeckim farszem chlebowym.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w najniższej pozycji i rozgrzej piekarnik do 163°. masło 8-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia lub zapiekanka 2-quart. Lekko szczotkować stojak do pieczenia z olejem roślinnym i umieścić w patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Usuń plastikowe lub papierowe opakowanie podrobów z Turcji (zwykle w małej wnęce).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
3
Wyjąć z opakowania i spłukać; zarezerwować żołądek i serce; wyrzucić dyskietkę, ciemnofioletową wątrobę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WątrobaWątroba
4
Usuń szyję z dużej jamy.
5
Wyjąć z opakowania, spłukać i zarezerwować. Używając pęsety lub szczypiec do igłowania, Usuń pióra i pióra nadal przymocowane do skóry(Koszerne indyki zwykle wymagają tego bardziej niż inne). Ściągnij i zachowaj widoczne, bladożółte Gałki tłuszczu z obu stron ogona (nie występują u wszystkich ptaków).
6
Spłucz indyka w środku i na zewnątrz zimną wodą i osusz. Luźno wypełnić małą jamę (szyjkę) farszem. Złóż skórę szyi pod ciałem i przymocuj metalowym szpikulcem. Luźno wypełnić dużą jamę ciała farszem.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki MetaloweSzaszłyki Metalowe
7
Pozostały farsz przełożyć na masełko i skropić 1/4 szklanki wywaru. Przykryć folią aluminiową i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
8
Przełożyć indyka, pierś-bok do góry, do stelaża w patelni do pieczenia. Włóż końcówki skrzydeł pod pierś i zwiąż pałeczki luźno razem ze sznurkiem kuchennym. Natrzeć indyka zmiękczonym masłem i posypać 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Szczelnie przykryj obszar piersi folią, pozostawiając odsłonięte skrzydła, uda i podudzia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
MasłoMasło
PieprzPieprz
Cała TurcjaCała Turcja
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Przenieś żołądek, serce, szyję i zarezerwowany tłuszcz z indyka na patelnię do pieczenia wokół stojaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Z IndykaTłuszcz Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
10
Wlać 2 szklanki wywaru na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Pieczony indyk 45 minut. Podlewaj sokami z patelni (podnieś folię, aby dotrzeć do obszaru piersi) i kontynuuj pieczenie, fastrygowanie co 45 minut, 1 1/2 godziny więcej (łącznie 2 1/4 godziny). Ponownie podlać i, jeśli soki z patelni wyparowały na szkliwo, dodać 1 szklankę wywaru do patelni. Piec kolejne 45 minut (łącznie 3 godziny).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
GlazuraGlazura
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
12
Wyjąć folię z okolic piersi, baste, i dodać bulion, jeśli to konieczne, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony do mięsistej części uda (blisko, ale nie dotykając kości) rejestruje 82°, O 1 godzinę więcej (4 godziny łącznie).
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
KościKości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
13
Włóż natychmiastowy termometr do środka farszu w jamie ciała. Jeśli termometr nie odczytuje 74°, przenieść farsz do kuchenki mikrofalowej bezpieczne naczynie do pieczenia i kuchenka mikrofalowa na wysokości do 165 ° F, około 3 minut dla 10 stopni. Przykryć i ogrzać. Używając uchwytów do indyków (lub wkładając dużą metalową łyżkę do jamy ciała), przenieś indyka na duży talerz do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
MikrofalówkaMikrofalówka
14
Odstawić na 30 minut przed wyrzeźbieniem.
15
W międzyczasie upiec dodatkowy farsz i zrobić sos: podnieść temperaturę piekarnika do 177°.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
16
Usunąć podroby i szyję z patelni i wyrzucić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
17
Wlać soki z patelni do miarki lub separatora sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
PatelniaPatelnia
18
Odstawić, aż tłuszcz wzrośnie do góry, 1 do 2 minut, a następnie odtłuścić i zachować tłuszcz lub, jeśli używasz separatora, ostrożnie wlać soki do miarki, zachowując tłuszcz pozostawiony w separatorze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
19
Przelać przykryte folią naczynie z dodatkowym farszem do piekarnika i piec 10 minut. W międzyczasie dodaj wystarczającą ilość pozostałego zapasu do soków na patelni, aby uzyskać łącznie 4 filiżanki. Odmierz tłuszcz z indyka, dodając w razie potrzeby roztopione masło do całkowitej ilości 6 łyżek. Rozgrzać patelnię przez 2 palniki na umiarkowanym ogniu i dodać tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Z IndykaTłuszcz Z Indyka
FarszFarsz
MasłoMasło
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
20
Ubij mąkę, skrobając rumiane kawałki na dnie patelni, a następnie gotuj, ciągle ubijając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
21
Ubijaj w mieszance soku z patelni i doprowadzaj do wrzenia, często ubijając. Zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskie i gotować na wolnym ogniu, ubijając od czasu do czasu, aż sos zgęstnieje, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
SokSok
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
22
Ubić pozostałe 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu i ogrzać. (Sos może być utrzymywany w cieple na bardzo małym ogniu, pod przykryciem, do 20 minut. Jeśli zgęstnieje, cienkie z dodatkowym zapasem przed podaniem. Jeśli skóra tworzy się na wierzchu, trzepaczka dobrze się rozpuści.)
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
SOSSOS
StadoStado
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
23
Gdy dodatkowy farsz piecze 10 minut, wyjąć folię i piec, odkryte, aż do ogrzania przez, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
24
Wlać sos przez sito o drobnych oczkach do dużej miski, a następnie przenieść do sosu Łódź. Pokroić indyka i podawać sos i farsz obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SOS ŁódźSOS Łódź
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
* Aby zwalczyć suchość, większość zamrożonych indyków i niektóre świeże wstrzykuje się roztworem soli fizjologicznej. Nie jest to jednak dobra rzecz: wstrzyknięte ptaki zazwyczaj nie mają smaku i mogą mieć papkowatą konsystencję. Z tego powodu zalecamy zakup świeżego indyka i sprawdzenie etykiety, aby upewnić się, że nie ma żadnych dodatków. (Szukaj słów " wszystko naturalne.") Nie przejmuj się jednak zbytnio wieloma innymi terminami, które można zastosować do indyków, takimi jak chów na wolnym wybiegu, Ekologia lub dziedzictwo. Wszystko może być doskonałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
2
* Kupując świeżego ptaka, pamiętaj, aby kupić go nie więcej niż dwa dni przed Świętem Dziękczynienia. Jeśli musisz dostać zamrożonego ptaka, rozmrozić go w lodówce na patelni, aby złapać kapanie, umożliwiając pełne 24 godziny na każde 5 funtów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
* Ciepły, wilgotny farsz jest optymalnym środowiskiem do namnażania się bakterii takich jak salmonella lub E. coli, dlatego ważne jest przestrzeganie bezpiecznych procedur. Upewnij się, że farsz w ostatniej chwili, aby mógł wejść w ciepło ptaka. Pomaga to szybciej przemieszczać się poza "strefę zagrożenia" (optymalny zakres temperatur dla wzrostu bakterii) podczas pieczenia. Po wyjęciu indyka z piekarnika, należy sprawdzić temperaturę w środku farszu, aby upewnić się, że jest to 74°, temperatura, w której bakterie zostaną zabite. Jeśli nie jest to165, wyjmij go z jamy i podgrzać go w mikrofalówce zgodnie z zaleceniami w przepisie.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
PiekarnikPiekarnik
4
* Więcej porad farszu: pamiętaj, aby nie przepakowywać ubytków, ponieważ farsz rozszerzy się podczas gotowania. Luźno napełnij indyka, a następnie rozłóż go w naczyniu zapiekanym (nie więcej niż 2 cale głębokości) i piec po wyjęciu indyka (pamiętaj, aby przechowywać go w lodówce do tego czasu, aby utrudnić rozwój bakterii).
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
PiekarnikPiekarnik
5
Skropić porcję w naczyniu żaroodpornym z dodatkowym zapasem, aby nadrobić soki, których nie dostanie z indyka. Jeśli chcesz, aby farsz gotowany wewnątrz indyka był bardzo wilgotny (w przeciwieństwie do chrupiącej skórki, gdzie jest odsłonięty), przykryj odsłoniętą część małym kawałkiem folii aluminiowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
Cała TurcjaCała Turcja
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
* Opinie różnią się, czy wypchać ptaka, czy nie—niektórzy uważają, że może to powodować nierówne gotowanie. Więcej na ten temat znajdziesz w naszym podkład do indyka. Jeśli wolisz nie napychać swojego ptaka, wypełnij ubytki posiekaną mieszanką warzyw i ziół, która nada swój smak mięsu i sokom z patelni: posiekaj 1 cebulę, 1 żeberko selera z liśćmi, 1 marchewkę i 3 łyżki świeżej pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Pietruszkaświeża Pietruszka
żebro Selerażebro Selera
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
Cała TurcjaCała Turcja
CebulaCebula
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Wymieszać z 1 łyżeczką każdego suszonego rozmarynu, szałwii i tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmaryn SuszonyRozmaryn Suszony
TymianekTymianek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
8
Posypać zagłębienia solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i umieścić mieszaninę wewnątrz. Unstuffed ptak zajmie około 15 minut do pół godziny mniej gotować niż wypchany ptak. Kiedy indyk jest ugotowany, przechyl go, aby wszystkie soki zebrane w jamie spłynęły na patelnię. Nie podawaj mieszanki warzywnej, ponieważ może nie ugotować się do bezpiecznej temperatury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
WarzywaWarzywa
Cała TurcjaCała Turcja
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
* Ten przepis można łatwo przeskalować, aby służyć większej liczbie osób. Oszacuj około 1 do 1 1/2 funtów na osobę. Czas gotowania (dla nadziewanego ptaka, gotowanego w temperaturze 163° do temperatury wewnętrznej180) będzie następujący: 8 do 12 funtów: 3 do 3 1/2 godzin12 do 14 funtów: 3 1/2 do 4 godzin14 do 18 funtów: 4 do 4 1/4 godzin18 do 20 funtów: 4 1/4 do 4 3/4 godzin20 do 24 funtów: 4 3/4 do 5 1/4 godzin
10
* Niektórzy eksperci wolą gotować indyki do temperatury wewnętrznej 170 ° F (zamiast 82°, jak w tym przepisie). Jeśli nie masz nic przeciwko lekko różowemu mięsu, jest to całkowicie bezpieczne i sprawia, że jest bardziej wilgotne. Jednak Rick Rodgers, który stworzył ten przepis, uważa, że ciemne mięso w szczególności nie osiąga optymalnego smaku i tekstury, dopóki nie osiągnie180. Jeśli zdecydujesz się napchać indyka i ugotować go tylko do 170 ° F, jego farsz prawie na pewno nie osiągnie bezpiecznej temperatury165. po wyjęciu indyka z piekarnika należy sprawdzić temperaturę w środku farszu, a w razie potrzeby usunąć go i podgrzać w mikrofalówce zgodnie z zaleceniami w przepisie.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
Cała TurcjaCała Turcja
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
PiekarnikPiekarnik
11
Pozostawienie indyka na pół godziny po wyjściu z pieca jest istotną częścią procesu pieczenia. Kiedy mięso piecze, jego soki przesuwają się na zewnętrzną krawędź miąższu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Odpoczynek daje sokom czas na redystrybucję, co sprawia, że moister indyka. Dodatkowy bonus: czas odpoczynku zapewnia doskonałą okazję do zrobienia sosu i podgrzania przystawek. Nie ma potrzeby zakrywania ptaka-pozostanie wystarczająco ciepły, a zakrycie go tylko zmiękczy chrupiącą skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia35
Magazyn