Klasyczne książki kucharskie: domowe Tagliatelle Marcelli Hazan z sosem bolońskim

Klasyczne książki kucharskie: domowe Tagliatelle Marcelli Hazan z sosem bolońskim
Klasyczne książki kucharskie: domowe Tagliatelle Marcelli Hazan z sosem bolońskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 789 kalorii, 37g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Na 2,31 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 108 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Mieszanka jajek, mielonej wołowiny, parmigiano-reggiano przy stole i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć makaron można śledzić to danie główne z Czekoladowy Makaron Deserowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Klasyczne książki kucharskie: imponująca Kolacja schabowa od Marcelli Hazan, Sos pomidorowy z cebulą i masłem od Marcelli Hazan, oraz Sos pomidorowy Marcella Hazan z cebulą i masłem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Olej, masło i posiekaną cebulę włóż do garnka z grubym dnem i obróć ogień na średni. Gotować i mieszać, aż cebula będzie przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Dodać seler i marchewkę i gotować przez około 2 protokół, mieszając do pokrycia warzyw z tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
3
Dodać mięso, dużą szczyptę soli i trochę świeżo zmielonego pieprzu. Rozbij mięso widelcem, dobrze wymieszaj i gotuj, aż mięso straci surowy kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
(duża Tuba)(duża Tuba)
4
Dodaj mleko i niech gotować delikatnie, mieszając często, aż pęcherzyki z dala całkowicie (zajęło to sporo czasu). Wymieszać około 1/8 łyżeczki świeżo zmielonej gałki muszkatołowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
5
Dodaj wino i pozwól mu gotować na wolnym ogniu (to też zajęło trochę czasu, ale nie chciałem podnosić ciepła i gotować mięso na twardo). Gdy wino odparuje, wymieszaj pomidory. (Gotowanie mięsa w mleku przed dodaniem wina i pomidorów chroni je przed kwaśnym ukąszeniem tego ostatniego.) Kiedy zaczną bąbelkować, zmniejsz temperaturę tak, aby sos gotował się w najbardziej leniwym z simomanów, z tylko przerywanym bąbelkiem przebijającym się na powierzchnię. Gotować, uncovered, przez 3 godziny (lub więcej-mówi więcej jest lepiej), mieszając od czasu do czasu. Jeśli sos zacznie wysychać, w razie potrzeby dodaj 1/2 szklanki wody, aby nie sklejał się. Na koniec nie powinno być wody, a tłuszcz musi oddzielić się od sosu. Smak soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
(duża Tuba)(duża Tuba)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Wymieszać z gotowanym, odsączonym makaronem i pozostałą łyżką masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
7
Podajemy świeżo starty ser na stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
8
Świeży Makaron W Domu
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Makaronświeży Makaron
9
- sprawia, że około 3/4 funta - 3 standardowe porcje lub 4 porcje przystawek-
10
Hazan radzi wymieszać ciasto na płaskiej powierzchni roboczej, budując górę mąki, tworząc Krater w szczycie, wyrzucając jajka do krateru i mieszając je stopniowo z mąką. Ponieważ ta metoda doprowadziła w mojej kuchni nie raz do niepowstrzymanych jajek i wielu frustracji, teraz mieszam ciasto makaronowe w dużej misce. Usypać mąkę w dużej misce i wyjąć głęboką studnię w jej środku. Jajka wbijam do studni (do jajek dodaję szczyptę soli, Hazan mówi, że to niepotrzebne, ale jestem kompulsywnym solnikiem). Jajka ubić lekko widelcem przez około 1 minutę. Następnie stopniowo zacznij czerpać mąkę do jaj, mieszając ją, gdy będziesz dalej bić. Kontynuuj, krok po kroku, aż jaja nie będą już płynne. Teraz przychodzi jedna z tych sytuacji, w których powinieneś używać jak najmniej mąki, tego rodzaju rzeczy, które możesz ocenić tylko z czasem i doświadczeniem (Nie jestem tam jeszcze, ale mój makaron jest nadal dość jadalny): "narysuj boki Kopca razem z rękami, ale popchnij trochę mąki na bok, trzymając ją z dala od drogi, dopóki nie znajdziesz jej absolutnie potrzebnej. Ułożyć jajka i mąkę razem, palcami i dłońmi, aż uzyskasz płynnie zintegrowaną mieszankę. Jeśli jest jeszcze wilgotny, pracuj w większej ilości mąki."Kiedy uważasz, że ciasto jest właściwe (tzn. nie potrzebuje więcej mąki), umyj ręce, osusz je całkowicie i zanurz kciuk w cieście. Jeśli wyjdzie czysty, bez lepkiej materii, nie potrzeba więcej mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto MakaronoweCiasto Makaronowe
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
(Keebler)(Keebler)
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
11
Jeśli twoje ciasto nadal nie wydaje się całkiem w porządku, prawdopodobnie będzie po wyrabianiu go. Ugniataj przez 8 minut, wciskając piętę dłoni do ciasta, składając ją na pół, nadając jej pół obrotu i powtarzając. Po 8 minutach ciasto powinno być " gładkie jak skóra dziecka.”
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
12
Teraz nadszedł czas, aby rozwałkować makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
13
Pokrój ciasto na 6 równych części (jeśli zacząłeś od 2 jajek; 12 równych części, jeśli zacząłeś od 4, i tak dalej) i rozłóż czyste, suche ręczniki do naczyń, aby makaron spoczął na. Zacznij od wprowadzenia każdej bryły ciasta przez najszersze ustawienie na maszynie do makaronu. Złóż go na trzecie części jak kopertę i Ponownie wprowadź wąski koniec przez najszersze ustawienie. Powtórz 2 lub 3 razy, a następnie połóż pasek ciasta na ręczniku do naczyń i przejdź do następnej bryły. Gdy każdy kawałek ciasta został przez najszersze ustawienie, zmniejszyć Szerokość wałka wycięcie i umieścić je wszystkie Przez ponownie. Kontynuuj zmniejszanie grubości wałków, aż ciasto będzie dość cienkie - przechodzę do arbitralnie nazwanego Ustawienia "7", które jest trzecim najcieńszym ustawieniem na mojej maszynie. Stopniowy postęp od grubszego do cieńszego jest, mówi Hazan, jedną z rzeczy, które sprawiają, że domowy makaron jest tak dobry, więc nie próbuj przyspieszać, pomijając niektóre pośrednie grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąPiersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do MakaronuMaszyna Do Makaronu
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
14
Pozostawić arkusze makaronu do wyschnięcia przez co najmniej 10 minut, odwracając je od czasu do czasu. Makaron jest gotowy do krojenia, gdy już nie przykleja się do siebie, ale nie jest jeszcze tak suchy, że pęka. Do sosu Bolońskiego należy ręcznie kroić tagliatelle. Złóż odpowiednio wysuszone arkusze makaronu luźno wzdłuż ich długości, aby skończyć z płaską rolką o szerokości około 3 cali po bokach. Tasakiem lub podobnym nożem (użyłam skrobaka do ciast) kroimy roladę na wstążki o szerokości ¼ cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
BologneseBolognese
TagliatelleTagliatelle
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
CleaverCleaver
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
15
Pokrój równolegle do oryginalnej długości paska makaronu tak, aby po rozwinięciu makaronu były one pełną długością paska. Ale nie stresuj się tym—makaron będzie pyszny bez względu na kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
16
Gotować makaron w dużej ilości wrzącej osolonej wody przez 1 1/2-2 minut, aż będzie al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
17
Odcedzić i natychmiast wrzucić z ostrym sosem i masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej TrybuliPosiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia30
Magazyn