Ketmia Jadalna (Okra) Z Grilla
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Grillowana Okra może być spektakularny przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 76 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 9 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz paprykę, pieprz cayenne, nasiona selera i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 28 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Tajna historia okry-zupa Okra, Okran w oleju, oraz Ketmia Jadalna (Okra) Duszona.
Instrukcje
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury.
Umieścić sól, papryka, cukier, kolendra, czarny pieprz, cayenne, i nasiona selera w małej misce i wymieszać.
Okra opłukać pod zimną bieżącą wodą i osuszyć ręcznikami papierowymi. Przyciąć końcówki z końców trzonu okry, ale nie kroić w strąki.
Okra umieścić w dużej misce, dodać masło i wrzucić do herbu.
Dodać mieszaninę rub i wrzucić do herbu.
Kiedy gotujesz, ułóż okra na gorącym ruszcie tak, aby były prostopadłe do prętów lub możesz chcieć szaszłyk 4 lub 5 strąków obok siebie z bambusowymi szaszłykami, które zostały namoczone w wodzie, aby zapobiec wypadnięciu zabłąkanej okry przez ruszty i do ognia. Grillować okra aż ładnie rumiane, o 2 do 4 minut na stronie, obracając szczypcami w razie potrzeby.
Grillowaną okrę przełożyć na talerz lub talerze i podać natychmiast.