Kedgeree Risotto
Przepis kedgeree Risotto jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe i pescatariańskie opcja dla miłośników Szkockiego jedzenia. Na 5,86 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 964 kalorie. Ten przepis z nigella.com ma 298 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ryż arborio, kurkumę, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Kedgeree, Kedgeree, oraz Kedgeree dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój plamiaka na dwa lub więcej kawałków, aby zmieścił się na patelni (najlepiej z pokrywką).
Dodać trochę pieprzu, liść laurowy, ostrze maczugi, jeśli masz, i gałązkę pietruszki, i zalać wodą. Przykryć patelnię pokrywką lub szczelnie zamkniętą folią i doprowadzić do wrzenia. Obrócić i dusić plamiaka przez 3-5 minut tak, że ryba jest gotowane przez, ale nie rozpada się.
Wyjąć szpatułką z rowkiem i owinąć plamiak w folię i odcedzić płyn z patelni, odcedzając go do miarki. Przygotuj płyn w dzbanku do 1 litra / 4 szklanki z wrzącą wodą i dodaj granulki bulionu warzywnego lub kostkę lub cokolwiek używasz.
Wlać ten płyn do rondla i umieścić na małym ogniu.Na pobliskim palniku, w dość szerokim rondlu, podgrzać 30g / 2 łyżki masła i oleju. Pokroić por, a następnie drobno pokroić w kółka, dodając go do tłustej patelni. Gotować delikatnie przez około 5 minut, aż por zmięknie.
Dodać ryż na patelnię i dobrze obrócić w oleju maślanym, aż posiekany i błyszczący, a następnie wymieszać przyprawy i skórkę z cytryny. Podgrzej ogień i dodaj wino, mieszając, aż zostanie bąbelkowo wchłonięte. Następnie w pobliskim rondlu dodaj chochlę z zarezerwowanego płynu do gotowania ryb wymieszanego z bulionem warzywnym, mieszając, aż do wchłonięcia, a następnie kontynuuj chochlę po chochliku, aż ryż będzie ugotowany i lepki - około 20 minut - i płyn zużyje się lub prawie cały. Prawdopodobnie nie muszę Ci przypominać, ale pozwól mi w każdym razie: ważne jest, aby każda Chochla została wchłonięta przed dodaniem następnej.W międzyczasie umieść jaja przepiórcze na patelni z zimną wodą i zagotuj. Gdy woda się zagotuje, odcedzić jajka i umieścić je w misce z zimną wodą, uruchamiając kran na chwilę nad nimi, aby upewnić się, że przestają gotować.Po osiągnięciu właściwego punktu z risotto, a ryż jest gotowy, dodać ryby, minimalnie płatkowane widelcem lub palcami, do ryżu wraz z pozostałym masłem i sokiem z cytryny, bicie dobrze, off ciepła, z drewnianą łyżką, aby upewnić się, że wszystko jest kremowy i dobrze połączone. Łyżka risotto na duży talerz Tak, że jest dość płaski, dodać obrane i połówki przepiórki jajka au choix i posypać natką pietruszki.