Kasztanowe pappardelle z grzybami Cremini, białym winem i Parmigiano-Reggiano
Kasztanowe pappardelle z grzybami Cremini, białym winem i Parmigiano-Reggiano zajmuje od początku do końca około 2 godzin i 25 minut . To danie główne ma 535 kalorii , 20 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. Ten przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 3,34 USD za porcję. Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup mąkę, szalotkę, wino i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Ten przepis przypadł do gustu dwóm smakoszom i kucharzom. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 71% , to danie jest solidne. Podobne przepisy to Biała sałatka zimowa z dojrzewającym Parmigiano-Reggiano , Minestrone z Parmigiano-Reggiano i Fettuccine ze szpinakiem z Parmigiano-Reggiano .
Instrukcje
W misce wymieszaj mąkę, mąkę kasztanową i sól; wymieszaj z 3 łyżkami oliwy z oliwek, jajkami i żółtkami, aby uzyskać gładkie ciasto. Z ciasta uformuj kulę, zawiń w ściereczkę i odstaw na 1 godzinę.
Rozwałkuj makaron na cienkie arkusze o wymiarach 5 x 12 cali na posypanej mąką powierzchni roboczej; pociąć arkusze na wstążki o wymiarach 1 x 12 cali.
Pozostaw makaron pappardelle do wyschnięcia na ręczniku kuchennym posypanym mąką i wykonaj pozostałe kroki.
Rozpuść masło na dużej patelni na średnim ogniu; gotuj i mieszaj pory, szalotkę i czosnek, aż biała część porów stanie się przezroczysta, około 5 minut.
Rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na osobnej patelni na średnim ogniu; gotuj i mieszaj grzyby w gorącej oliwie z oliwek, aż płyn odparuje, a grzyby staną się złotobrązowe, 10 do 15 minut.
Wymieszaj grzyby z mieszanką porów.
Wymieszaj białe wino z mieszanką grzybowo-porową, zeskrob i rozpuść wszelkie zrumienione kawałki jedzenia na dnie patelni. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do małego i gotować na wolnym ogniu mieszankę grzybowo-porową, aż grzyby będą miękkie, około 5 minut.
Zagotuj w dużym garnku lekko osoloną wodę; gotuj makaron pappardelle do miękkości i wypłynięcia makaronu na powierzchnię wody, około 5 minut; odpływ.
Przełóż makaron do miski, delikatnie wymieszaj z mieszanką grzybowo-porową i natką pietruszki, a na wierzch posyp serem Parmigiano-Reggiano.