Kasztanowe pappardelle z grzybami Cremini, białym winem i Parmigiano-Reggiano

Kasztanowe pappardelle z grzybami Cremini, białym winem i Parmigiano-Reggiano
Kasztanowe pappardelle z grzybami Cremini, białym winem i Parmigiano-Reggiano zajmuje od początku do końca około 2 godzin i 25 minut . To danie główne ma 535 kalorii , 20 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. Ten przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 3,34 USD za porcję. Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup mąkę, szalotkę, wino i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Ten przepis przypadł do gustu dwóm smakoszom i kucharzom. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 71% , to danie jest solidne. Podobne przepisy to Biała sałatka zimowa z dojrzewającym Parmigiano-Reggiano , Minestrone z Parmigiano-Reggiano i Fettuccine ze szpinakiem z Parmigiano-Reggiano .

Instrukcje

1
W misce wymieszaj mąkę, mąkę kasztanową i sól; wymieszaj z 3 łyżkami oliwy z oliwek, jajkami i żółtkami, aby uzyskać gładkie ciasto. Z ciasta uformuj kulę, zawiń w ściereczkę i odstaw na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
2 łyżki Startego Sera Parmigiano-Reggiano Lub Do Smaku2 łyżki Startego Sera Parmigiano-Reggiano Lub Do Smaku
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Rozwałkuj makaron na cienkie arkusze o wymiarach 5 x 12 cali na posypanej mąką powierzchni roboczej; pociąć arkusze na wstążki o wymiarach 1 x 12 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
3
Pozostaw makaron pappardelle do wyschnięcia na ręczniku kuchennym posypanym mąką i wykonaj pozostałe kroki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PappardellePappardelle
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
4
Rozpuść masło na dużej patelni na średnim ogniu; gotuj i mieszaj pory, szalotkę i czosnek, aż biała część porów stanie się przezroczysta, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na osobnej patelni na średnim ogniu; gotuj i mieszaj grzyby w gorącej oliwie z oliwek, aż płyn odparuje, a grzyby staną się złotobrązowe, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Wymieszaj grzyby z mieszanką porów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
7
Wymieszaj białe wino z mieszanką grzybowo-porową, zeskrob i rozpuść wszelkie zrumienione kawałki jedzenia na dnie patelni. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do małego i gotować na wolnym ogniu mieszankę grzybowo-porową, aż grzyby będą miękkie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Zagotuj w dużym garnku lekko osoloną wodę; gotuj makaron pappardelle do miękkości i wypłynięcia makaronu na powierzchnię wody, około 5 minut; odpływ.
Składniki, których będziesz potrzebować
PappardellePappardelle
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
9
Przełóż makaron do miski, delikatnie wymieszaj z mieszanką grzybowo-porową i natką pietruszki, a na wierzch posyp serem Parmigiano-Reggiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia29
Magazyn