Kasztan, boczek, suszone jabłko i farsz do chleba kukurydzianego
Kasztan, boczek, suszone jabłko i farsz do chleba kukurydzianego może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 606 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.6 za porcję. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką jabłka, bekon, tymianek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów Południowej żywności. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest solidne. Podobne przepisy to Kasztan, boczek, suszone jabłko i farsz do chleba kukurydzianego, Wegańskie Jabłko Kasztan Kukurydziany Chleb Farsz, oraz Chleb Semolina-farsz jabłkowy z suszoną żurawiną i morelami.
Instrukcje
Boczek gotować w ciężkiej patelni dużej na średnim ogniu, aż brązowy i chrupiące. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć boczek do dużej miski.
Wylać wszystkie, ale 2 łyżki kapieli z patelni.
Dodaj cebulę i seler do kapieli na patelni. Przykryć i gotować na średnim ogniu, aż warzywa będą miękkie, mieszając od czasu do czasu, o 12 protokół.
Do boczku dodaj warzywa, wymieszaj z jabłkami, tymiankiem i szałwią, a następnie kasztanami. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Podgrzać do letniej przed kontynuowaniem.)
Dodać mieszankę farszu z chleba kukurydzianego do mieszanki kasztanowej.
Wymieszać w 1 3/4 szklanki bulionu.
Luźno wypełnić główną jamę i jamę szyi indyka farszem.
Dodać tyle bulionu do pozostałego farszu, aby lekko zwilżyć (od 1/4 szklanki do 3/4 szklanki, w zależności od ilości pozostałego farszu). Obfite danie do pieczenia masła. Łyżka pozostałego farszu do przygotowanego naczynia. Naczynie przykryć folią z masłem, z masłem w dół.
Piecz farsz w naczyniu — obok indyka lub podczas odpoczynku indyka - aż do ogrzania, około 25 minut. Odkryj farsz w naczyniu.
Piec, aż wierzch farszu będzie lekko chrupiący i złoty, o 15 minut dłużej.
Rozgrzej piekarnik do 177°. Obficie masło 13x9x2-calowe szklane naczynie do pieczenia.
Dodaj wystarczająco dużo bulionu do farszu, aby zwilżyć (3/4 szklanki do 1 1/4 szklanki).
Przełożyć farsz na przygotowane danie. Przykryć maślaną folią, maślaną stroną do dołu.
Piec do ogrzania przez, o 40 protokół. Odkryć i piec, aż top jest lekko chrupiące i złoty, o 20 minut dłużej.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling
Pomimo wciąż młodzieńczej świeżości, wykazuje delikatną, owocową charakterystykę Rieslinga i ukrytą nutę minerału z niebiesko-szarej Dewońskiej gleby łupkowej.Podawać to orzeźwiające wino lekko schłodzone! Jako aperitif, a zwłaszcza gdy jest bardziej dojrzały, w połączeniu z owocami morza lub drobiem.